Министарство одбране РФ: Кијев покушава да заустави хаотично бекство својих војника из Лисичанска

ХОЋЕ ЛИ ГРАД-БЛИЗАНАЦ СЕВЕРОДОЊЕЦКА ПАСТИ ЗНАТНО ЛАКШЕ И БРЖЕ?

Удар по кијевској фабрици "Артјом" која производи

пројектиле за вишецевне ракетне бацаче

* Током борби код Лисичанска 115-та механизована бригада украјинске војске неповратно је изгубила 80% људства и око 70% опреме једног свог батаљона

* Ваздушно-космичке снаге Русије са четири високопрецизне ракете разориле погоне кијевске корпорације Артјом“ која производи пројектиле за вишецевне ракетне бацаче

_________________________________________________________

         ЛИСИЧАНСК је град са преко 100.000 становника и сигурно војници кијевске постмајданске хунте који га држе неће капитулирати за два-три дана.

       Међутим, пашће, како ствари стоје, много брже не само од Мариупоља (борбе трајале три месеца), него и од Попасне и Рубежног. Можда и брже од Северодоњецка, који се налази на другој обали реке Северски Доњец.

Сад се борбе воде у граду, а 23. јуна

је фронт био као на карти

       Министарство одбране РФ је поводом Лисичанска издало саопштење какво није ни приликом преузимања контроле над мањим градовима Золотое и Горское који су се предали за неколико дана.

       Објавило је да украјински војни врх и „команда на терену“ покушавају да „зауставе хаотично бекство својих војника из Лисичанска“.

       Мада „хаотично бекство“ није са тиме повезало, навело је да је током борби код Лисичанска 115. механизована бригада украјинске војске неповратно изгубила 80% људства и око 70% опреме једног свог батаљона.

"Артјом" после удара

       Такође: да је руска војска у борбама око лисичанске рафинерије уништила две диверзантске групе страних најамника (укупно њих 14) међу којима су били и Грузини који су се иживљавали над заробљеним Русима.

       Ваздушно-космичке снаге Русије са четири високопрецизне ракете разориле су погоне кијевске корпорације „Артјом“ која производи пројектиле за вишецевне ракетне бацаче.

       Региструјте се на нашем Telegram  каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари