Министар здравља Украјине сународнике старије од 65 назвао „лешевима“

ИЉА ЈЕМЕЦ ЈЕ МИНИСТАР ПОСТАО 4. МАРТА, А НЕЗВАНИЧНО – ВЕЋ ЈЕ МОРАО ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ

Иља Јемец

* Украјински министар унутрашњих послова Арсен АВАКОВ упозорио да земља кроз месец дана може остати без новца за храну

* Познати кијевски тв-коментатор Дмитриј Гордон оценио да се Украјина може распасти и открио да му је први човек једног од највећих њених градова рекао да „ка томе све иде“

______________________________________________________________________

        МИНИСТАР здравља Украјине Иља Јемец назвао је сународнике старије од 65 година „лешевима“.

        Учинио је то у овом контексту:

        „Знамо колико, по статистици, код нас има људи старијих од 65... Када они који се баве финансијама почињу да рачунају на све који су у нашој земљи живи, а све време говорим: израчунајте колико нам треба средстава за живе људе, а не за лешеве“.

        Потом је додатно нагласио да ни бизнис, позвавши га да узме учешће у куповини медицинске опреме и лекова, не треба да баца новац на „лешеве“.

        Неколико сати потом је посланик у Врховној ради (парламенту Украјине) Алексеј Гончаренко објавио да је Јемец, који је министар тек од 4. марта, поднео оставку.

        Претходно је министар унутрашњих послова Украјине, Арсен Аваков, да његова кроз месец дана због коронавируса може остати без новца за храну.

        Познати кијевски новинар и тв-коментатор Дмитриј Гордон изјавио је да се боји да ће се Украјинса распасти.

        Нагласио је да Украјина као држава још није чврсто на својим ногама, да још није у пуном и завршеном смислу држава, и да се боји да неће ни стићи да то постане.

        „Украјина се може распасти због кризе изазване епидемијом. Код нас су одавно у току процеси који разарају државне институције“ – рекао је Гордон.

        Открио је да му је веома успешни градоначелник једног од великих украјинских градова поверио да „све иде ка томе“ (ка распаду земље).

        Украјина тренутно има 73 заражених и три умрла.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари