Меркелова Трампу: Немачка води самосталну спољну политику и добро је што је тако

ЈОШ СЕ НЕ ЗНА КАКАВ ЈЕ `ВАТРОМЕТ` УСЛЕДИО, АЛИ СУ СЕ ПОТОМ СРЕЛИ ОДВОЈЕНО

* Можда случајно, а можда и не сасвим, управо данас су у Немачкој објављени резултати анкете међународне статистичке интернет-компаније YouGov који су показали да је 43 одсто Немаца за одлазак свих 35.000 америчких војника из њихиове земље

         АНГЕЛА Меркел одбацила је на самиту NATO критику Доналда Трампа на рачун своје земље, посебно његову оцену да је Немачка талац Русије због гасовода Северни ток-2 и да је под њеном контролом.

         Трудећи се да не продубљава јаз, рекла је америчком лидеру:

         „Немачка води самосталну спољну политику. И, добро је што Немачка води самосталну спиољну политику“.

         Оволико је са самита западне војне алијансе у Бриселу „процурило“. Још се не зна какав је `ватромет` уследио после ових прилично мирних речи немачке канцеларке.

         Амерички медији су, позвавши се на Белу кућу, најавили да ће Трамп имати „затворени сусрет са Меркеловом“, а да ће главна тема бити – „енергетска зависност немачке од Русије“.

         Трамп има намеру да одмах потом у четири ока разговара и са француским председником Емануелом Макроном.

         Можда случајно, а можда и не сасвим, управо данас су у Немачкој објављени резултати анкете међународне статистичке интернет-компаније YouGov који су показали да је 43 одсто Немаца за одлазак свих 35.000 америчких војника из њихиове земље.

         Проценат оних који су за останак америчког контигента сада је 37 одсто, а петина (21 одсто) је тим поводом неопредељена.

         `Одлазак Американаца` највећу подршку има међу приталицама Леве партије (67 одсто), алтернативе за Немачку (55 одсто) и Савеза-90 и Зелених (48 одсто).

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари