Макронов режим сумњичи „жуте прслуке“ да за суботу спремају државни преврат

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ВЛАСТ ОРГАНИЗУЈЕ ПРОВОКАЦИЈУ КОЈУ ЋЕ ПОКУШАТИ ДА ПРИПИШЕ ДЕМОНСТРАНТИМА

* Ако „жути прслуци“ поново буду масовно на улицама Париза и других француских градова – биће то сигнал да протести поводом поскупљења бензиза заиста постају побуна против власти Еменауела макрона и система који он покушава да модернизује и да са Немачком преузме пуну контролу над Европском унијом

__________________________________________________________________________________

         ВЛАДА Француске – мада још не сасвим официјелно – почиње да се прибојава да демонстрације „жутих прслука“ могу прерасти у покушај државног преврата.

         Телеканал BFM TV је објавио да влада Едуара Филипа зазире да се покушај пуча може догодити већ ове суботе.

         Ово могу бити реална сазнања, али може бити и припрема за предузимање репресивних мера према учесницима протеста у суботу као према онима које предводе заверници који ће сам протест искористити управо за покушај насилног преузимања власти.

         Нема сумње, субота ће бити тест-дан за обе стране.

         Ако „жути прслуци“ поново буду масовно на улицама Париза и других француских градова – биће то сигнал да протести поводом поскупљења бензиза заиста постају побуна против власти Еменауела макрона и система који он покушава да модернизује и да са Немачком преузме пуну контролу над Европском унијом.

         Наравно, како се може контролисати ЕУ  ако се не контролише сопствена земља – то је ребус који Макрон тек треба да реши.

         Зато није искључено да његов режим, уз сагласност Ротшилда који га подржавају, приреди у суботу провокацију која ће бити приписана демонстрантима и искоришћена за сламање поректа „жутих прслика“.

         А то без репресије неће бити могуће.

         Ако се „жути“ не уплаше и устукну, ако `прихвате борбу` - у Макроновој Француској свашта ће бити могуће...

         У суштини, заљуља ли се Француска – додатно ће се заљуљати и Европска унија.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари