Мадуро: Трамп је наредио да ме убију, али је мени Бог дао дуг живот

ПРЕДСЕДНИКУ САД НИЈЕ БИЛО ИСПОД НИВОА ДА РАЗГОВАРА СА ВЕНЕЦУЕЛАНСКИМ САМОЗВАНЦЕМ НА ЛАНЦУ ЦИА

* У интервјуу руској држацвној новинској агенцији РИА Новости додатно објаснио: „Моја судбина је у рукама Господа. Ја сам хришћанин и верујем у заштиту Господа. Мене све време брани и народ Венецуеле, а имамо и добру обавештајну службу. Зато и тврдим да је Трамп издао наредбу да ме убију. Влади Колумбије и колумбијској мафији пренео је да ме убију. Ако ми се нешто деси – одговорност ће бити на Трампу и на колумбијском прфедседнику Ивану Дуке“

* Замољен да каже да ли међу онима који га штите има и Руса из приватних обезбеђења, законити председник Венецуеле био је кратак: „No comment

_____________________________________________________________________________

         ДОНАЛД Трамп телефонски је разговарао са Хуаном Гуаидом, америчком марионетом која се прогласила за вд председника Венецуеле.

         Бела кућа је тим поводом објавила:

         „Председник је честитао (Гуаиду) историјско преузимање функције шефа државе и потврдио му да ће Венецуела имати тврду америчку подршку у борби за успостављање демократије“.

         Ево, овако то ради Трамп који се више пута – и током предизборне кампање 2016-те и из Беле куће – заклињао да се САД више неће мешати у унутрашње ствари других држава, нити им наметати своју `демократију` и вредности.

         Према истом саопштењу Беле куће, велики лидер велике Америке је са задовољством саслушао како се самозванац из Каракаса, којим управља америчка агентура, захваљује САД на „привржености слободи и процвату Венецуеле и региона“.

         Пријало му је, очито, и што је Гуаидо легитимног председника Венецуеле, Николадса Мадура, назвао „бившим диктоатором“.

         Толико да му је обећао да ће са венецуеланском Зораном Заевом бити „у сталној вези“.

         А Мадуро је – у интервјуу руској државној новинској агенцији РИА Новости – рекао да Трамп има план да га убије. Наравно, не лично.

         Упитан да ли очекује да се суочи са „новим покушајем атентата“, Мадуро је прво рекао: „Тешко питање“.

         А на потпитање – да ли је то могуће – одговорио:

         „Моја судбина је у рукама Господа. Ја сам хришћанин и верујем у заштиту Господа. Мене све време брани и народ Венецуеле, а имамо и добру обавештајну службу. Зато и тврдим да је Трамп издао наредбу да ме убију. Влади Колумбије и колумбијској мафији пренео је да ме убију. Ако ми се нешто деси – одговорност ће бити на Трампу и на колумбијском прфедседнику Ивану Дуке. Мене, наравно, штите наше службе, али је важнија Божија заштита. Мени је Бог дао дуг живот“.

         Замољен да каже да ли међу онима који га штите има и Руса из приватних обезбеђења, био је кратак: „No comment“.

         Мадуро је у истом интервјуу рекао да је Трамп био у једном моменту показао спремност да се сретне с њим, али да до тога није дошло зато што му је то Џон Болтон „забранио“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари