Либерман: Свет је запљуснуо талас антисемитизма који добија на снази

ТВРДИ ДА СЕ ЈЕВРЕЈИ КЛЕВЕЋУ У ЛОНДОНСКОМ МЕТРОУ, ФРАНКФУРТСКОМ ЕКСПРЕС-ВОЗУ...

          БИВШИ израелски министар одбране Авигдор Либерман изјавио је данас да се талас антисемитизма шири светом и да добија на снази.

          Вођа израелске партије Израел наш дом (Исраел бејтену) оценио је да због ширење антисемитизма Јевреји који желе да њихова деца и унуци остану Јевреји имају једну опцију да се "преселе у Израел што је могуће пре".

          Либерман је то рекао у реакцији на оцену представнице Демократске партије у америчком Конгресу Илхан Омар да произраелски лоби Америчко-израелски комитет за јавне послове (АИПАЦ), у САД плаћа политичаре да би подржали Израел.

          Он је рекао да Омар подржава међународни покрет за бојкот, престанка финансирања и санкција против Израела и да "пише антисемитске твитове", оцењујући да то није изоловани случај већ део таласа антисемитских инцидената у свету, као и повећања стопе асимилације Јевреја.

          "Неонацистичке демонстрације са хиљадама учесника одржавају се у Будимпешти, у Мађарској и полиција не диже прст", рекао је Либерман.

          Он је рекао да се  Јевреји клевећу у лондонском метроу, франкфуртском експрес возу у Немачкој и да је у срцу Париза жутом бојом обележен јеврејски ресторан и преко тога исписана реч "Јуде".

           "Јевреји широм света, а у Европи посебно, морају извући закључке из тих антисемитских инцидената", рекао је Либерман.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари