Курц после изборне победе: „У Немачкој је ђаволски тешка економска ситуација“

ЊЕГОВА АУСТРИЈСКА НАРОДНА ПАРТИЈА ОСВОЈИЛА 38,4 ОДСТО ГЛАСОВА, ДРУГОПЛАСИРАНИ – 21,5 ОДСТО

* Нови-стари аустријски канцелар није објаснио шта има у виду под „ђаволски тешка“, али је поменуо ризик отпуштања са посла и упозорио да предстоје тешка времена

______________________________________________________________

        КОНЗЕРВАТИВНА Аустријска Народна партија – чији је лидер донедавни канцелар Себастијан Курц – победник је превремених избора.

        Освојила је 38,4 одсто гласова. Другопласирана је Социјалдемократска партија са 21,5 одсто, а трећа – Аустријска партија слободе са 17,3 одсто.

        Лидер ове последње – Норберт Хофер – већ је изјавио да она прелази у опозицију и да ће претрпети трансформацију која ће „многе позитивно изненадити“.

        Курц је признао да није очекивао овако добар резултат и нагласио:

        „Скинути смо у мају са власти, прошли четири тешка месеца, и данас су нас гласачи поново вратили својим гласовима. Ово је историјски резултат, јер никада није било овакве разлике између ОВП као прве, и других странака“.

        У наставку је још истакао: „Освојили смо огромно повјерење, које је уједно и велика одговорност коју прихватамо уз велико поштовање. Обећавам да ћемо учинити све да оправдамо указано поверење и радимо најбоље што можемо за добробит Аустрије“.

        Међутим, много већу пажњу света привукла је његова тврдња да је у Немачкој „ђаволски лоша економска ситуација“.

        Није се упустио у образлагање зашто мисли да је баш „ђаволски лоша“. Само је додао:

        „Пред нама је много искушења. Због ситуације у Немачкој – појавила се претња незапослености. Ту је и Брегзит. То су изазови који имају утицај и на Аустрију. Предстоје нам тешка времена“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари