Кедми: Русија неће дозволити Американцима да војно поразе Кину

БИВШИ ШЕФ ИЗРАЕЛСКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ „НАТИВ“ УВЕРЕН ДА СЕ САД БОЈЕ СУАДАРА СА КИНОМ

* САД су дошле до закључка да их ће даљи развој и успон Кине лишити места у свету које су досад имале. Американци не желе да буду сведени на своју стварну величину, а мораће јер не могу зауставити даљи успон Кине ни на један економски начин. Они се, међутим, никада  раније нису борили против моћнијег непријатеља. Штавише, они никада нису ни започињали рат против јаких противника“      

* Ако Американци започну војне операције против Кине, мораће да се суоче и са руском војном снагом. Кина зна да Русија неће дозволити Американцима да је победе. А то је за Американце већ потпуно другачији разговор

____________________________________________________________________

        ЗАПАД и даље окривљује Кину за пандемију.

        Зато неки већ говоре о кинеско-америчком хладном рату, а песимити не крију да могућим сматрају и прави рат између тих двеју моћних држава.

        Јаков Кедми, бивши шеф израелске обавештајне агенције „Натив“, перспективу одмеравања снага између Вашингтона и Пекинга види овако:

        „Сукоб између Сједињених Држава и Кине није почео са овом епидемијом. Тај сукоб нема никакве везе са коронавирусом. Уосталом, свет још није заборавио како је амерички министар спољних послова махао епруветом која је требало да буде доказ да Ирак Садам Хусеина располаже оружјем за масовно уништавање. А шта се отада променило? Да ли се можа Тони Блер извинио?

        - Англосаксонци су водили против Кине опијумски рат. Кинези им то нису заборавили ни опростили. И неће дозволити да се ишта слично понови у било ком облику. Сукоб између Сједињених Држава и Кине озбиљан је и дубок. САД су дошле до закључка да их ће даљи развој и успон Кине лишити место у свету које су досад имале. Што Кина буде јача – то ће се утолико пре догодити. Американци не желе да буду сведени на своју стварну величину, а мораће.

Јаков Кедми

        - Американци не могу зауставити даљи успон Кииине ни на један економски начин. Могу га само успорити, али не и зауставити. Никада се раније Американци нису борили против моћнијег непријатеља. Штавише, они никада нису ни започињали рат против јаких противника. Ратовали су они са Мексиком, Шпанијом, Вијетнамом, Гренадом, Ираком, али нису против моћних... Нису они почели рат са Јапаном. Они су желели да Јапан угуше економски, а добили су рат којег су се плашили...

        - Јапанци су тукли Британце како да их нико није тукао... Сетите се само Сингапура... Иначе, цела америчка армија се до 1945-те смејала Мекартуру који је пред Јапанцима срамно побегао са Филипина.

        - Американци се плаше борбе са Кином. Данас они не могу да ратују са Кином. Осим тога, Кина и Русија имају врло јасан став. Ако Американци започну војне операције против Кине, мораће да се суоче и са руском војном снагом. Кина зна да Русија неће дозволити Американцима да је победе. А то је за Американце већ потпуно другачији разговор“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари