Холанђанин стар 69 година тражио да му суд одобри промену крштенице и да у њој пише да има 49

ЕМИЛ РАТЕЛБАНД ОБЈАСНИО СУДИЈИ ДА НЕ ТРАЖИ НИШТА ВИШЕ ОД ТРАНСГЕНДЕРА

* „Са 69 година сам ограничен. Да имам 49, могао бих да купим нову кућу, возим другачији ауто. Могао бих више да радим. Када сам на Тиндеру и кажем да имам 69 године, не добијам одговор. Када бих имао 49 година, с лицем какво имам, био бих у луксузном положају

_______________________________________________________________________________

         ХОЛАНЂАНИН Емил Рателбанд, стар 69 година, тражио је на суду да званично буде 20 година млађи, јер му то даје веће могућности, између осталих на апликацијама за тражње партнера на којима је сада наводно дискриминисан.

         Рателбанд је суду у Арнему рекао да се не осећа "угодно" са својим датумом рођења и своју жељу да га промени је упоредио с људима који се идентификују као трансродни, пренео је данас лондонски Гардијан.

         Он је рекао да његова законска старост не одражава његово емотивно стање пошто не може да нађе ни посао ни љубав, па је тражио да му се датум рођења преправи с 11. марта 1949. на 11. март 1969.

         "Са 69 година сам ограничен. Да имам 49, могао бих да купим нову кућу, возим другачији ауто. Могао бих више да радим. Када сам на Тиндеру и кажем да имам 69 године, не добијам одговор. Када бих имао 49 година, с лицем какво имам, био бих у луксузном положају", рекао је он.

         Рателбанд, који је мотивациони говорник, тврди и да су му доктори рекли да има тело 45 година старог мушкарца.

         Судија је признао да је промена рода била новост у закону и да се некад сматрала немогућом, али је питао Рателбанда како би се његови родитељи осећали ако би било избрисано његових 20 година.

         "О коме су се родитељи старали? Ко је тада био тај мали дечак", питао је судија.

         Рателбанд, иначе тренер за неуролингвистичко програмирање, рекао је да су његови родитељи умрли.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари