Глазјев: Две деценије америчке борбе против тероризма претвориле су САД у терористичку формацију

„СА 11. СЕПТЕМБРОМ ЈЕ ПОЧЕО ХИБРИДНИ РАТ АМЕРИЧКЕ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ ЗА ГЛОБАЛНУ КОНТРОЛУ“

* Та дводеценијска операција претворила је америчко Министарство одбране и Агенцију за националну безбедност САД у основне спонзоре међународног тероризма и у најмоћније глобално организоване криминалне групације. Оне су разрушиле међународно право и покушавају да установе своју глобалну контролу на бази савремених информационо-когнитивных технологија  

* Рат са међународним тероризмом омогућио је америчкој финансијској и државној елити да разради веома ефикасне механизме и инструменте глобалне контроле: заузимање целих суверених држава под измишљеним оптужбама; формирање приватних армија које дејствују мимо међународног права; производња и промет наркотика на бази опијума; технологије за заобилажење међународног права; формирање мреже тајних биолабораторија...

* Коронавирус који је у тим лабораторијама настао, омогућио је САД да светски хибридни рат уведу у фазу манипулисања унутрашњом политиком суверених држава преко застрашивања њиховог становништва. Па и самих САД чији грађани су већ издресирани да живе у полицијској држави

* САД су у започетом рату ипак осуђене на пораз јер свака његова фаза разара америчку државност и подрива поверење света према тој држави

________________________________________________________      

       Аутор: академик Сергеј ГЛАЗЈЕВ (Москва)

       ДВАДЕСЕТОГОДИШЊИЦА терористичког акта века у Њујорку – временски се поклопила са  бекством америчких трупа Авганистана – тако се неславно завршио дводеценијски свести рат САД са међународним терроризмом.

       За трајања тог рата, САД и њихови савезници из НАТО претворили су Блиски и Средњи Исток у зону социјалне беде: десетине миллиона људи су убијене, постале инвалиди, изгубиле кућу и постао.

       Некада цватуће земље постале су жаришта криминала и инкубатори милитаната, а њихове територие су се претвориле у праве терористичке протодржаве творевине, са џихадом као  официјелномјом.

Сергеј Глазјев, Сергеј Лавров и Владимир Путин

        На територијама које су биле под контролом  америчких специјалних служби вишетруко су се повећале производња наркотика и трговина људима и њиховим органима.

       Главни резултат тог светског рата добро се види: упоришта межђнародног не только не само да нису уништена већ су се, сасвим обрнуто, проширила и ојачала.

       Билиони долара америчких пореских обвезника и хиљаде погинулих грађана САД легли су у темеље проширене и учвршћене међународне терористичке мреже, у којој су Талибани, ИСИС, Ал Каида и друге терористичке формације које сада имају државе које су им упоришта и тесну преплетеност са америчким специјалним службама.

       Дводеценијски рат је начисто изгубљен:  терориста је сада више, постали су јачи, сада су у стању да воде озбиљне битке, стекли су и искусство властите државности.

       Ово овако изгледа ако се на ствари гледа из угла циљева тог рата како су их САД официјелно прогласиле. Међутим, били су и други циљеви.

       Према класичној дефиницији Клаузевица, «Рат је – наставак политике другим средствима», а «политика – концентрат економије».

       Ако се ово има у види, очевидни добитници у изгубљеном рату су ЦИА и Министарство одбране САД.

       Као прво, под изговором да се САД боре са  међународним тероризмом од заплашеног Конгреса и Председника државе издејствовали су Патриотски акт који је специјалне службе САД извео испод контроле парламента и претворио их  у потпуно самостаталну силу која може да дејствује потпуно мимо и америчког и међународног права.

       Тако су сааме САД почеле да се претварају у полицијску државу.

       Као друго, под изговором да уништавају гнезда тероризма у Авганистану, ЦИА и Пентагон поставили су под своју контролу 90 одсто производње и трговине опијатима у свету, што је њиховим руководствима обезбедило гигантске приходе које нико није контролисао.

Овако су Авганистан држали

под окупацијом

       Као треће, расходи ЦИА и Пентагона потпуно су ослобођени сваке контроле представничке власти, што је отворило пут финансирању и обојених револуција и рада на биолошком оружју.

       Други добитник је такозвана дубока држава САД. Једноставније речено: финансијско-државна елита те земље која претендује на владање светом.

        Располажући гигантским новцем, контролишући Федералне резерве и манипулишући деловањем америчких специјалних служби - та олигархијска групација претендује на улогу светске владе. Ради тога и води светски хибридни рат против Кине и Русије.

       Патриотски акт је знатно повећао њене могућности за злоупотребу власти, створивши и услове за шпијунирање, праћење свих  који им нису по вољи – како унутар САД, тако и широм света. Укључујући и ликвидације.

       Трећи добитник су америчке транснационалне корпорације које `у посед` добиле економски простор целих држава које су  дезорганизоване америчким инвазијама и државним превратима. Добиле су и нафту и друга природна богатства тих земаља, њихову финансијску, информациону и транспортну инфраструктуру.

       У овом кругу су и корпорације које су повезане са највишим руководством САД  (са породицама Буш и Чејни), које су се домогле нафтних изворишта Ирака.

       Четврти добитник је европски крупни бизнис, који је добио јефтину радну снагу х миграната са Блиског и Средњег Истока.

       Пети добитник су војне компаније које су добиле прилику да под америчким политичким покровитељством опљачкају целе земље Африке и Латинске Америке.

       Вратимо се сада опет терористичким актима од 11. септембра 2001-ве у светлу резултата рата са међународним тероризмом.

       После свега се са пуном увереношћу може процењивати да је потпуно неубедљива  официјелна верзија да их је организовала Ал Каида.

Овако под окупацијом

још држе југ Сирије

       Приказ дубинске истраге умешаности у њихово организовање америчких специјалних служби дао је Лифшулц. И показао да је то била добро испланирана и припремљена операција +са којом је почео хибридни рат дубоке државе САД за глобалну контролу и доминацију у свету.

       Та операција је саме САД као државу претворила у терористичку организацију, а ЦИА, Министарство одбране и Агенцију за националну безбедност САД у основне спонзоре међународног тероризма и у најмоћније глобално организоване криминалне групације.

       Оне су разрушиле међународно право и покушавају да установе своју глобалну контролу на бази савремених информационо-когнитивних технологија.     

       Рат са међународним тероризмом омогућио је америчкој финансијској и државној елити да разради веома ефикасне механизме и инструменте глобалне контроле: заузимање целих суверених држава под измишљеним оптужбама; формирање приватних армија које дејствују мимо међународног права; производња и промет наркотика на бази опијума; прогон и киднаповање непоћудних људи; манипулисање глобалним медијима помоћу лажних новости и тенденциозних оцена; технологије за заобилажење међународног права; формирање мреже тајних биолабораторија...

        Коронавирус који је у њима настао, омогућио је САД да светски хибридни рат уведу у фазу манипулисања унутрашњом политиком суверених држава преко застрашивања њиховог становништва. Па и самих САД чији грађани су већ издресирани да живее у полицијској држави.

       САД су у започетом рату ипак осуђене на пораз јер свака његова фаза разара америчку државност и подрива поверење света према тој држави.

       Агресија америчке финансијке и политичке олигархије свету може донети још немерљиве несреће. Што пре проникнемо у њену криминалну суштину и разоткријемо њену улогу у организацији међународног терроризма – то ће бити мање ризика и злочина против човечанства.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари