Главни «Вагнеровац»: Битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску

ЗЕЛЕНСКИ ЗА ПРЕЛАЗАК У КОНТРАОФАНЗИВУ ТРАЖИ И 20 АМЕРИЧКИХ ПВО СИСТЕМА PATRIOT

* Јевгениј ПРИГОЖИН: Русији се у борби за Бахмут супротставља не само Украјина, већ и колективни Запад. Ипак ће крајњи резултат борби за Бахмут бити то што ће на војној шаховској табли остати само једна бојска – руска војска

__________________________________________________

          БИТКА за Бахмут уништава Оружане снаге Украјине, заједно са њиховим страним јединицама, изјавио је оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин.

          Своју оцену је додатно појачао и прецизирао, рекавши:

          „Досадашња битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску».

          Пригожин је истовремено признао да је та битка „прилично протресла“ и руске снаге.

          Пригожин је у наставку посебно нагласио да се Русији у борби за Бахмут супротставља не само Украјина, већ и колективни Запад. И закључио:

          «Крајњи резултат борби за Бахмут биће то што ће на војној шаховској табли остати само једна бојска – руска војска».

Јевгениј Пригожин

          Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да ће га међународна заједница и народ земље - ако Оружане снаге Украјине буду поражене у Бахмуту - почети да гурају ка компромису са Русијом.

          «Ако Бахмут падне, Путин ће ту своју победу продати и Западу, и својој јавности, и Кини, и Ирану. Ако осети нашу слабост – почеће да нас дави, дави, дави... А у украјинском друштву ће се појачати замор. Почеће да ме подстичу на компромис са Русима».

          Зеленском остале покушај «пролећне офанзиве» - за коју му Запад убрзано испоручује оружје, а он тражи још више, инсистирајући посебно на 20 америчких ПВО система Patriot. Међутим, командант чеченских снага у специјалној операцији, Апти Алаудинов, му је већ поручио:

          „Ако Оружане снаге Украјине крену у контраофанзиву, то ће бити последња таква операција за Украјину. Јер, та држава више нема људство за озбиљно ратовање».

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари