Фатална грешка: украјински „американац“ иде на изборе под паролом „Или Порошенко или Путин“

ТАКО ЋЕ И БИТИ – УКРАЈИНА ЋЕ НА КРАЈУ ИЗАБРАТИ ВЛАДИМИРА ПУТИНА И РУСИЈУ

* Атлантистима је Украјина потребна као анти-Русија и као инструмент за њено слабљење Русије

* Запад од пријема Кијева у ЕУ и НАТО одвраћа страх од конфронтације са Русијом јер схвата да би – дирањем у Украјину – ударио на туђу интгересну зону

* Биће потребно време за то, али ће се вратити пријатељство  Русије и Украјине као држава. А вратиће се и њихов савез. Зато је на скупу на којем је Порошенко објавио да ће се борити за други председнички мандат било добро написано: „Или Порошенко или Путин“

___________________________________________________________________________

         Пише: Петар АКОПОВ

         ПРИЛИКОМ подношења своје кандидатуре за председничке изборе, Петар Порошенко је објавио да је Украјини потребан „хладни мир са Русијом јер су се људи уморили од ратовања“.

         Човек који је стално измишљао поводе за рат против Русије, одједном је проговорио о миру јер мисли да му то може помоћи да победи на председничким изборима крајем марта.

         Међутим, за украјинског олигарха који је постао председник – нису могући ни победа ни мир, каквим их он представља.

          Јер, наступивши на једном форуму у Кијеву, оценио је да ће Украјинци ускоро бирати не само шефа државе него и врховног команданта. Притом је оптужио неке од изборних конкурената да предлажу да се Украјина баци пред путином на колена или да заузме неку сличну позу.

         Још је додао: „Непријатељ није дошао да нам узме (само) Крим и Донбас! Непријатеље жели целу Украјину да би побегуљу вратио у своју тамницу народа.. Мир зато значи враћање територијалне целовитости земље. Мир значи и признавање из Москве нашег права да идемо својим путем. Ми смо дужни да учинимо све што је потребно да Украјина више никада не мора да пита Москву куда да иде!“

         Истовремено је обећао да ће – ако добије други мандат – Украјина 2024-те поднети захтев за улазак у ЕУ и да ће почети да реализује план уласка у НАТО.

         Атлантистима је Украјина потребна само као анти-Русија и као инструмент за њено слабљење Русије.

         Запад од пријема Кијева у ЕУ и НАТО одвраћа страх од конфронтације са Русијом јер схвата да би – дирањем у Украјину – ударио на туђу интгересну зону.

         Украјинци су се потпуно разочарали у Порошенка и за њега је спремно да гласа само 7-12 одсто бирача. Он само чудом може доћи до другог председничког мандата. Зато и покушава – говорећи о хладном миру – да привуче гласове бар дела оних који су против конфронтирања са Русијом.

          Наравно, Русија никада неће пристати на атлантизацију Украјине – полазећи не само од својих, него и од заједничких руско-украјинских интереса.

         Међу Русима и Украјинцима не може бити „хладног мира“ јер они могу имати само топле братске односе. Управо на таквим односима ради Русија.

         Дакако, биће потребно време за то, али ће се пријатељство  Русије и Украјине као држава вратити. А вратиће се и њихов савез.

         Зато је на скупу на којем је Порошенко објавио да ће се борити за други председнички мандат било добро написано: „Или Порошенко или Путин“.

         Тако ће и бити.

         Украјина ће на крају изабрати Путина. И Русију.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари