ЕК: Трајно решење биће оно око чега се усагласе Београд и Приштина

МАРТИН: ТАЧИ И ВУЧИЋ СУ ИМЕЛИ ИНТЕНЗИВАН И ПРОДУКТИВАН РАЗГОВОР О ОКВИРУ СПОРАЗУМА

         ТРАЈНО решење за Косово значи могуће, одрживо и реалистично решење у складу с међународним правом око чега Приштина и Београд треба да постигну сагласност, изјавио је у Бриселу портпарол Европске комисије Карлос Мартин.

         На питање новинара да ли Европска комисија подржава став председника Србије Александра Вучића о разграничењу као могућем решењу за Косово, он је подсетио да су током дијалога на високом нивоу 24. јуна председници Косова и Србије Хашим Тачи и Александар Вучић имали „интензиван и продуктиван разговор о оквирима споразума о свеобухватној нормализији односа и сагласили се да интензиврају рад у наредним седмицама”.

         Мартин је додао и да су они 18. јула „размотрили остварени напредак и договорили се да се поново састану почетком септембра”.

         „Дијалог уз посредовање ЕУ има за циљ да подстакне трајну сарадњу две стране и да им помогне да остваре напредак на путу ка Европи и унапреде животе грађана. Трајно решЕње значи могуће, одрживо и реалистично решење у складу са међународним правом, а стране треба да дефинишу заједнички став о узајамној сагласности”, рекао је представник ЕК.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари