Доњи дом Конгреса САД – да би везао руке Трампу – неће подржати војну интервенцију у Венецуели

У ЈЕДНОЈ ОД ГЛАВНИХ УЛОГА ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА – ДЕМОКРАТА ЕЛИОТ ЕНГЕЛ

Haradinaj nagrađuje šiptarskog lobistu Eliota Engela

* Члан конгресног комитета за спољне послова Бред Шерман предложио да званични Вашингтон сугерише рејтинг-агенцијама да не смањују кредитни рејтинг Венецуеле када Хуан Гуаидо  буде објавио да неће враћати дугове Русији. Чак је изговорио: „Нова власт Венецуеле треба да буде заштићена од санкција за ту врсту дефолта“

_________________________________________________________________________

         КОНГРЕС Сједињених Држава неће подржати војну интервенцију САД у Венецуели, изјавио је шеф комитета за међународне односе Представничког дома демократа Елиот Енгел.

         "Војна интервенција није допустива варијанта. Конгрес је тај који одлучује где и када ће америчке снаге бити коришћене у свету. А Конгрес САД  неће подржати војну интервенцију у Венецуели", рекао је Енгел који је један од главних шиптарских лобиста.

         Он је истовремено нагласио да подржава америчку марионету у Венецуели Хуана Гуаида који се – на миг из Вашингтона – прогласио за вд председника државе.

         Има он искуство у подржавању терористичне ОВК и Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја од којих је са задовољством примио и одликовање „Косова“.

         Зато ово`Конгрес неће подржати војну интервенцију` није плод пацифизма демократске већине у Представничком дому већ ограничавања Трампових овлашћења у спољној политици.

         Раније су представници америчке администрације саопштили да се разматра употреба војне силе када је реч о решавању питања у Венецуели.

         Претходно су руске власти упозориле представнике Вашингтона да се не мешају у унутрашња питања Венецуеле, што укључује и евентуалну војну интервенцију.

         Међутим, и да није било тог и таквог упозорења, Представнички дом (доњи дом Конгреса САД) учинио би ово што је данас учинио: позвао на давање права венецуеланској опозицији (Гуаиду ако постане реална власт) да не враћа кредите које је Русија давала Каракасу.

         Члан конгресног комитета за спољне послова Бред Шерман предложио је да званични Вашингтон сугерише рејтинг-агенцијама да не смањују кредитни рејтинг Венецуеле када Гуаидо буде објавио да неће враћати дугове Русији.

         Чак је изговорио: „Нова власт Венецуеле треба да буде заштићена од санкција за ту врсту дефолта“.

         Томе је склона и Трампова администрација.

         Дакле: наш новац је неприкосновен, а руски новац може и да се не враћа, поготово када треба да га враћају наше марионете (у Каракасу).

          Све утолико симптоматичније што је врх САД  последњих дана поручио и Кини: ако будете и даље подржавали Николаса мадура – никада нећете видети свој новац који сте му давали на кредит.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари