Демонстранти у Минеаполису траже укидање градске полиције – пред њима полицајци клече и у Стокхолму

ПОКУШАВАЈУ ЛИ ЛЕВОЛИБЕРАЛНИ ГЛОБАЛИСТИ ДА ПРЕКО ПРОТЕСТА ПРЕУЗМУ ВЛАСТ НА ЗАПАДУ?

* Трамп наредио повлачење Националне гарде из Вашингтона, али упозорио да се може брзо вратити у главни град САД

* Демонстранти су у Лос Анђелесу извели погром у три синагоге. На једној су написали: „Слобода Палестини“ и „Израел у пакао“. Људи исте оријентације сада пале израелске заставе код Бранденбуршке капије у Берлину

_________________________________________________________________________

        ДОНАЛД Трамп је наредио повлачење снага америчке Националне гарде из Вашингтона, нагласивши да је то учинио зато што је у главном граду САД „коначно све под потпуном контролом“.

        Додао је да се гардисти – буде ли потребно – „могу брзо вратити у Вашингтон“.

        Раније је амерички председник допуштао могућност да у Вашингтон – ради заустављања погрома - пошаље до 10 хиљада војника.

        Трамп на овај начин тактички смањује притисак политичких противника и либералног дела јавности. У ситуацији када је  републиканац Колин Пауел – бивши државни секретар – јавно подржао демократу Џоа Бајдена као кандидата за председника САД.

        Додуше, Пауел – који је махањем епруветом са лажним антраксом одиграо једну од главних улога у режирању агресије на Ирак – није за Трампа гласао ни 2016-те.

        Трамп на Пауелово `претрчавање` може махнути руком, али не може на проблеме које његовој администрацији прави експлозивна смеса пандемија-протести.

        Примера ради, демонстранти су у Минеаполису извиждали градоначелника Џејкоба Фреја, након што им је рекао да не подржава њихов захтев за укидање градске полиције.

        Захтеви за укидање су се појавили упркос томе што су током два последња дана многи амерички полицајци клечали пред демонстрантима, а неки са њима и плесали.

        „Борба против расизма“ и полицијског насиља, која је кренула из Минеаполиса, већ је стигла и до Лондона, Берлина, Стокхолма, Рима, Париза, Амстердама...

        И лондонски и шведски полицајци клече учесницима протеста који носе портрете у Минеаполису садистички убијеног црнца Џорџа Флојда.

        Неки аналитичари у овоме виде покушај глобалиста да радикалне лево-либералне групе које контролишу, попут Антифе коју је Трамп прогласио за терористичку организацију, искористе за враћање позиција изгубљених последњих година.

        У Трамповом окружењу су уверени да је расни рат одувек циљ америчких левичарских снага.

        Демонстранти су у Лос Анђелесу извели погром у три синагоге. На једној су написали: „Слобода Палестини“ и „Израел у пакао“.

        Људи исте оријентације сада пале израелске заставе код Бранденбуршке капије у Берлину.

        Полицајци у Стокхолму, Амстердаму и Лондону клече такође пред демонстрантима – као да полиције тих земаља носе `на души` неког свог Џорџа Флојда...

        Да ли се заиста ради о операцији чији је циљ да леви глобалисти преузму власт на Западу?

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари