Дејвис: Велики пораз у Бахмуту пореметиће пролећне планове Зеленског

АМЕРИЧКИ ПОТПУКОВНИК УКАЗУЈЕ ДА КИЈЕВ У ТОМ ГРАДУ МОЖЕ ИЗГУБИТИ 10.000 ВОЈНИКА (УБИЈЕНИ, РАЊЕНИ...)

Данијел Дејвис

* Данијел ДЕЈВИС процењује да је развој ситуације већ довео у питање украјинску пролећну офанзиву јер су многе јединице, које су припремане за контраофанзиву (на северу и југу) већ распоређене да држе Бахмут, а неке и значајно проређене

__________________________________________________________

         ОТПОР Оружаних снага Украјине у Бахмуту (Артјомовску), остатку Донбаса и Запорожју имаће разорне последице по руководство Украјине, на челу са председником Владимиром Зеленским – оценио је потпуковник америчке војске Данијел Дејвис.

         У чланку написаном за 19Fortyfive нагласио је да ће и губитак Бахмута за Зеленског значити не само губитак важних транспортних чворишта Донбаса, него и значајно угрозити позиције Оружаних снага Украјине на другим војиштима.

         Најопаснијим је назвао вероватно опкољавање украјинских снага у Бахмуту јер ће резултат бити – губитак  још десетак хиљада људи (убијени, рањени и заробљени).

         Дејвис процењује да је развој ситуације већ довео у питање украјинску пролећну офанзиву јер су многе јединице, које су припремане за контраофанзиву (на северу и југу) већ распоређене да држе Бахмут, а неке и значајно проређене.

          Он је уверен да ће то бити велики пораз украјинских трупа који ће „пореметити планове Зеленског“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари