Британија од почетка Путинове специјалне операције тајно купила 39 танкера руске нафте

ЕВРОПСКИ ПРВАЦИ СУ У РУСОФОБИЈИ, АЛИ НИСУ ГАДЉИВИ – КУПУЈУ ЈЕ ПРЕКО ГРЧКЕ, БЕЛГИЈЕ...

* The Sunday Times: Купљена руска нафта вреди више од 200 милиона фунти! Примера ради, у мају је брод Mariner III напустио руску луку Туапсе, а пет дана касније се зауставио код обале Грчке и претоварио нафту на брод Marinoula, који је потом превезао у Велику Британију

__________________________________________________________________

       У ЕВРОПИ нема већих русофоба од Британаца и Пољака. А од Британаца - ни већих лицемера-манипуланата.

       Лондон је од 24. фебруара са посебним наслађивањем  уводио санкције Русији, инсистирајући да Запад нарочито прогони и препречује пут руским енергетским компанија, а наставља да купује руску нафту!

       Само преко трећих земаља!

       Ово потврђују и аутори аналитичког текста у британском The Sunday Times.

       Чак прецизно наводе да је у британске луке од почетка „Путиновее специјалне операције“ у Украјини стигло 39 танкера са руском нафтом!

       Вредном више од 200 милиона фунти!

       Само што је св та нафта била декларисана као увоз из других земаља.

       Према писању британског листа, у мају је брод Mariner III напустио руску луку Туапсе, а пет дана касније се зауставио код обале Грчке и претоварио нафту на брод Marinoula, који је потом превезао у Велику Британију.

       У јуну је Британија добила руску нафту у вредности већој од 78 милиона фунти. Међутим, Национални статистички биро Велике Британије је објавио да у том периоду земља није добијала нафту из Русије, већ да ју је увозила из Холандије, Естоније, Пољске и Белгије.

       Лондон – да би прикрио увоз из Русије (не само нафте) – означава само земљу из које стиже увоз, а не земљу порекла. Тако се роба произведена, на пример, у Кини, ако стигне преко Немачку, декларише као „убоз из Немачке“.

       У августу је магазин The Spectator објавио да је Велика Британија куповала руску нафту преко трећих земаља, указујући да формално у јуну није било увоза нафтних деривата из Русије, а да је у британске луке нафта довожена из Белгије која нема своју нафту.

       Америчка новинска агенција Bloomberg је – такође у  августу –писала о тајним испорукама руске нафте у земље јужне Европе и Медитерана. Навела је да је у недељи која се завршила 5. августа, обим испорука италијанским лукама достигао седмонедељни максимум.

       А да је Шпанија у том месецу - први пут од априла - купила партију нафте руског бренда Уралс. А да је формални испоручилац био - Казахстан.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари