Британија ће до 2030. цео мањи град превести на водоник као гориво

ОБЕЗБЕДИЋЕ ТАКВО „ЕКОЛОШКО ГРЕЈАЊЕ“ ДЕСЕТИНАМА ХИЉАДА СТАНОВА

* Борис ЏОНСОН објавио да ће те технологије бити уложено више од 12 милијарди фунти и да ће назахваљујући њима бити отворено око 250 хиљада нових радних места

Влада Русије одобрила акциони план за развој енергије водоника у земљи до 2024. године. Концепт треба да буде готов у првом кварталу 2021. године. Са мерама за подстицање развоја технологија водоника. Дотад, Русија треба већ да има гасне турбине на метан-водоник

_______________________________________________________________________

       ВЛАДА Велике Британије спрема се да један град у земљи учини потпуно еколошки одрживим.

        Да би то постигла, до 2030. године планира да пребаци десетина хиљада његових стамбених зграда на грејање на водоник.

       Ово је објавио председник владе Уједињеног Краљевства Борис Џонсон.

       Навео је да ће више од 12 милијарди фунти бити уложено у зелене пројекте Краљевства и бити отворено око 250 хиљада нових радних места.

        И наставио: „Иако смо ове године кренули потпуно другачијим путем од очекиваног, Велика Британија гледа у будућност и користи могућности да се врати „зеленим плановима“.

       Џонсон је открио да очекује да ће у року од десет година државна средства ићи за развој енергије ветра, коришћења водоника и нуклеарне енергије.  Такође: за ширење производње електричних возила, развој еколошки прихватљивог градског превоза, смањење емисије ЦО2 на нулу у ваздухопловству и поморском саобраћају и изградњу енергетски штедљивих стамбених зграда и зграда.

       Према његовим речима, Велика Британија има за циљ да до 2030-те елиминише 10 милиона тона угљен-диоксида и тако постане светски лидер  по еколошким технологијама.

       Планирала је превођење кућа једног округа на грејање и кување на водоник до 2023. године, до 2025. године број таквих кућа биће доведен до величине једног села, а до 2030. године - бити повећан на десетине хиљада кућа, што одговара размерама мањег града.

       Велика Британија такође до 2030-те планира садњу дрвећа на површини од 30 хиљада хектара, као и потпуно заустављање производње аутомобила са бензинским и дизел моторима.

       Влада Русије је 22. октобра одобрила акциони план за развој енергије водоника у земљи до 2024. године. Концепт треба да буде готов у првом кварталу 2021. године. Са мерама за подстицање развоја технологија водоника.

       Дотад, Русија треба већ да има гасне турбине на метан-водоник.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари