Bloomberg: Велика Британија због економских проблема губи статус утицајне земље

ОЦЕНИЛА ДА СУ ФИНАНСИЈСКИ ИЗГЛЕДИ МАГЛОВИТОГ АЛБИОНА „ВЕОМА СУМОРНИ“

* Сумирајући резултате самита G-20 на Балију, америчка агенција закључила да су се на планети појавили други центри моћи о којима ће Лондон морати да води рачуна. Нова реалност је мултиполарни свет који неће чекати да Велика Британија реши своје финансијске проблеме или да коригује неуспели политички курс“

________________________________________________________

         ВЕЛИКА Британија губи статус утицајне земље због економских проблема и превирања у Уједињеном Краљевству, оценила је америчка новинска агенција Bloomberg.

       Указала је да ће Магловити Албион ускоро морати да повећа порезе и смањи потрошњу, јер су финансијски изгледи државе веома суморни.

       Сумирајући резултате самита G-20 на Балију, америчка агенција закључује да су се на планети појавили други центри моћи о којима ће Лондон морати да води рачуна:

       „Нова реалност је мултиполарни свет који неће чекати да Велика Британија реши своје финансијске проблеме или да коригује неуспели политички курс“.

       Лондонски The Telegraph је објавио Уједињено Краљевство уништава „зомби економија“ која није заснована на производњи реалних добара и услуга.

       Економска активност у Великој Британији претерано почива на повећању вредности имовине и лажном расту подстакнутом дуговима.

       Зато: ако влада Ришија Сунака не успе да реконструише државу да почне производи више стварних потрошачких добара, онда јој прети колапс порочног економског система.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари