Бивши амерички војни обавештајац: Кад изгуби Бахмут – Украјина ће морати да се повуче до Дњепра

МЕКГРЕГОР: РУСИЈУ СМО СМАТРАЛИ ДОБРО НАОРУЖАНОМ БЕНЗИНСКОМ ПУМПОМ, САД ЈЕ ЈАСНО ДА ЈЕ ТО БИЛО - ГРЕШКА

* Тони ШАФЕР: Оружане снаге Украјине толико лоше управљају својим трупама и ресурсима да нису у стању ни да се прегрупишу и наставе одбрану. Русе после Бахмута ништа неће моћи да заустави

* Даглас МЕКГРЕГОР: САД имају најмоћније и најбројније ваздухопловство, али ће оно у случају директног судара са руским снагама ПВО претрпети велике губитке. Прошли су дани када смо могли да некажњено летимо

___________________________________________________________

         ПОСЛЕ пораза својих бригада у Бахмуту, Оружане снаге Украјине биће принуђене да се повуку све до Дњепра, оценио је бивши амерички војни обавештајац Тони Шафер.

         Шафер је у интервјуу новинару Стивену Гарднеру рекао да Оружане снаге Украјине „толико лоше управљају својим трупама и ресурсима“ да нису у стању ни да се прегрупишу и наставе одбрану.

         По његовој процени, украјински председник Владимир Зеленски „и даље бесмислено баца своје војнике у бахмутски котао“.

         „Украјинске јединице, чији је задатак био да држе другу и трећу линију одбране, већсу разбијене у Бахмуту. Чим тај град пређе потпуно под руску контролу, почеће велико повлачење украјинских трупа на запад. Све до Дњепра, а након тога више ништа Русе не може да заустави“ – додатно је нагласио Шафер.

         Сједињене Државе су осам година припремале Оружане снаге Украјине за удар на Русију - открио бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор.

Тони Шафер

         „Донели смо одлуку да створимо украјинску војску са задатком да нанесе штету Русији. Потрошили смо на то осам година, али нисмо размишљали о последицама наших акција. Наставили смо да погрешно размишљамо о Русији као о добро наоружаној бензинској пумпи. <...> Међутим, већ смо схватили да је све управо супротно“, рекао је војник.

         Упркос томе што САД имају најмоћније и најбројније ваздухопловство, у случају директног судара са руским снагама ПВО, оне ће претрпети велике губитке, указао је Мекгрегор.

         Напоменуо је да је Русија противник који има напредне системе ПВО.

          - Прошли су дани када је америчко ваздухопловство могло некажњено да лети, закључио је Мекгрегор.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари