Амерички Пољак који претендује да буде „нови Бжежински“ написао „Водич за распад Русије“

ЈАНУШ БУГАЈСКИ ВЕЋ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ИМА И СВОЈУ УЛОГУ У СВИМ СМИЦАЛИЦАМА САД ПРОТИВ СРБА

Јануш Бугајски

* Неуспела држава: водич за распад Русије“ је оличење сна Вашингтона да обезбеди не само „крај историје“ у корист САД и Запада, већ и његов, кад је Русија у питању, холивудски хепиенд.  Јер, према сценарију Бугајског, централна власт у Русији треба да се уруши под притиском проблема, а да се Русија претвори у рушевине...

* Бугајски тврди да ће сукоб у Украјини бити окидач за колапс Русије. По једном његовом сценарију, федералне јединице Русије у већини проглашавају независност, па тако настају „нове територијалне формације“, које се сукобљавају међу собом, а државе око Русије се активно мешају у те сукобе, а Јапан и Јужна Кореја се `хране` Сахалином и Хабаровском

* „Водич“ подробно описује шта треба да раде хорде америчких активиста за људска права и „независних новинара“ и како треба да провоцирају „деколонизацију“ Русије...

______________________________________________________

       РУСОФОБИ су фактички сви Пољаци који живе у Америци и по вољи су званичног вашингтона и тамођње „дубоке државе“.

       Такав је у Јануш Бугајски који већ две деценије има своје место и улогу у свим америчким смицалицама против Срба.

       А још воли да га сматрају „другим Бжежинским“.   

       „Неуспела држава: водич за распад Русије“ назив је нове књиге Бугајског, америчког стручњака за источну Европу, истраживача Џејмстаун фондације у Вашингтону, ТВ водитеља, консултанта Стејт департман и Министарства одбране САД...

       Вероватно нема потребе ни објашњавати да су родитељи Бугајског Пољаци. Почетком 1950-их су живели у Енглеској, где је Јануш рођен. Образован у Британији, кратко је радио за Би-Би-Си пре него што се преселио у САД у својој 32-ој години.

       „Водич за распад Русије“ је оличење сна Вашингтона да обезбеди не само „крај историје“ у корист САД и Запада, већ и његов, кад је Русија у питању, холивудски хепиенд.

       Према сценарију Бугајског, централна власт у Русији треба да се уруши под притиском проблема, а да се Русија претвори у рушевине...

       Бугајски за то има сценарије и верзије.

       Према једној, Москва бива принуђена да сву реалну власт препусти својим регионима, а Русија постаје „права федерација“. Притом Кремљ влада чисто номинално.

       По другом сценарију Бугајског, федералне јединице Русије у већини проглашавају независност, па тако настају „нове територијалне формације“, које се сукобљавају међу собом, а државе око Русије се активно мешају у те сукобе.

       Али, шта може све то испровоцирати?

       Бугајски тврди да ће сукоб у Украјини бити „окидач за колапс Русије“.

       У интервјуу Гласу Америке, он признаје да је свој „Водич“ написао много пре почетка специјалне операције.

       Сва његова `пророчанства` изгледају као план Америке за слабљење Русије и изазивање њеног распада.

       У ово се савршено уклапа распиривање сукоба дуж границе СССР (обновљена војна дејства између Азербејџана и Јерменије и Таџикидтана и Киргизије.

       Украјина је била само полазна тачка.

       Уосталом, Вашингтон је унапред  припремио све пакете својих „адских санкција“ против Русије. Са намером да погорша положај народа у Русији и распали регионалне сепаратизме.

       Бугајски сугерише Вашингтону цео програм деловања против Русије.

        „Водич“ подробно описује шта треба да раде хорде америчких активиста за људска права и „независних новинара“ и како треба да провоцирају „деколонизацију“ Русије.

       Скинуо је прашину и са старог слогана „Престаните да храните Москву“.

       Бугајски сугерише америчком режиму и да директно успоставља везе са руским регионима који су од интереса за Вашингтон.

       „Нови Бжежински“ је чак отворен:

       „Морамо се припремити за успостављање односа са новим ентитетима који ће настати од Русије која се распада.“

       Он будућим жариштима сматра Северни Кавказ и Поволжје. Занимљиве му се чине и „богате територије“ као што су Хабаровск и Сахалин. По његовом плану, њима треба да се нахране Јапан и Јужна Кореја.

       Бугајски се, међутим, у својим фантазмагоријама заобилази Кину. И питање: шта ће и колико ће она добити?

       Зато предлаже да се америчка администрација припреми за „револуционарне промене у геополитици“.

       Књига Бугајског само је потврдила да су напумпавање Украјине оружјем и њено усмеравање против Русије само једна од фаза у спровођењу „великог америчког плана“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари