Канадска либерална инквизиција у провинцији Онтарио уништила 4.700 књига

ЈОШ СЕ НЕ ЗНАЈУ СВИ НАСЛОВИ, АЛИ ЈЕ МЕЂУ ЊИМА ЈЕ И СТРИП „АСТЕРИКС И ИНДИЈАНЦИ"

* По наредби Католичког школског округа Провиденс, које обједињује 30 франкофонских основних и средњих школа, део тих књига био јавно спаљен, а њихов пепео искоришћен као ђубриво. Сама та церемонија је проглашена за „ритуал чишћења и помирења“

* За одузете и уништене књиге се тврди да су биле увредљиве за староседеоце Канаде

_____________________________________________________

       КАДАНДУ уочи парламентарних избора – заказаних за 20. септембар - потреса „скандал из прошлости“.

       Реч је огађајима из 2019. године у провинцији Онтарио који су до канадске јавности стигли тек сада. Врло је могуће: да би одузели гласове и владајућој Либералној странци и Новој демократској странци Канаде.

       У југозападној провинцији Онтарио догодило се нешто што би већина Канађана повезала са талибанима или неким клерикалним режимом.

       По наредби Католичког школског округа Провиденс, које обједињује 30 франкофонских основних и средњих школа, из библиотека образовних установа уклоњено је 4.700 књига.

       Потом је део тих књига био јавно спаљен, а њихов пепео искоришћен као ђубриво.

       Сама та церемонија је проглашена за „ритуал чишћења и помирења“.

       Према руководству округа, одузете су и уништене књиге које су биле увредљиве за староседеоце Канаде.

       Када је скандал избио, почело је да тврди да је само 30 књига симболично „посвећено ватри“, а да су остале уништене сецкањем и послате у стари папир.

       Међутим, сазнало се да је спањивање имало ритуални карактер, да је било пропраћено речима:

       „Закопавамо пепео расизма, дискриминације и стереотипа у нади да ћемо одрасти у земљи која укључује све који у њој живе. У нади да ће сви живети у благостању и безбедности“.

       Комплетан списак уништених књига није обелодањен, али се већ зна да су међу њима били и популарни стрипови о Астериксу и Обеликсу, што је изазвало посебно негодовање у Француској.

Инквизиторка-манипулант Сјузи Кис и

канадски премијер Џастин Трудо

       Париски лист Le Figaro објавио је да је школски дистрикт Провиденс планирао да настави свој „Ритуал чишћења" и у 2020-ој и да би тако и било да се није испречила пандемија.

       Канадски медији преносе да је „спаљивање у Провиденсу“ одржано уз благослов Сјузи Кис, копредседнице Комисије за староседилачке народе из владајуће Либералне партије Канаде.

       Тачније, бивше јер је 8. септембра поднела „добровољну оставку“.

       У међувремену се открило да је она фалсификовала документе о свом пореклу - да је измисила да потиче од једног од аутохтоних народа Канаде.

       Да се често позивала на своје тобожње „абориџинско породично образовање“ и тврдила да зато боље од других „разуме живот староседелачког становништва земље“.

       Канадски премијер Џастин Труди изјавио је да сам "никада не би пристао да пали књиге", али и одмах додао да бело становништво Канаде не може староседелачким народима диктирати како ће обављати помирење“.

       Ерин О’Тул и Ив-Франсоа Бланше из «Квебекског блока» осудили су спаљивање књига у Онтарију „независно од намера организатора акције“:
       „Пут ка мирењу не сме водити уништењу Канаде!“

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари