Путин: Украјина месечно губи 50.000 војника и официра - Америка се преко Украјине бори за своје лидерство

НАГЛАСИО ДА ПОЛА ИЗБАЧЕНИХ ИЗ СТРОЈА УКРАЈИНАЦА ЧИНЕ ПОГИНУЛИ И ДА ИХ РУСИЈА ИМА ПЕТ ПУТА МАЊЕ

* Руски лидер навео да се у Украјини налази 1.348 руских војних лица у заробљеништву, а да је број украјинских ратних заробљеника у Русији - 6.465

* „Москви је свеједно ко ће бити нови председник САД. Генерално, није нас брига да ли ће победити Бајден или Трамп, пошто се амерички курс неће променити“

* „Нико у Сједињеним Државама није заинтересован за Украјину. Занима их величина Сједињених Држава, које се не боре за Украјину и за украјински народ, већ за своју величину и за своје лидерство. САД настоје да ометају успехе Русије јер се плаше да ће наши успеси нанети штету њиховом лидсерству. То је цела поента онога што Сједињене Државе раде“

____________________________________________________________

          ГУБИЦИ Русије у специјалној операцији су неколико пута мањи од украјинских, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку са шефовима новинских агенција на маргинама Санктпетербуршког међународног економског форума (СПИЕФ).

          „Са потпуним уверењем могу да кажем да су наши губици, посебно ако се ради о, нажалост, ненадокнадивим губицима, неколико пута мањи него на украјинској страни. Однос ненадокнадивих губитака војних снага Русије и Украјине је приближно један према пет“.

          Управо то је разлог, додао је, што Украјина покушава да изведе тоталну мобилизацију Украјини јер су јој губици на бојном пољу веома велики“.

          „Према нашим прорачунима, украјинска војска губи око 50 хиљада људи месечно. То су и санитарни и ненадокнадиви губици који су отприлике у пропорцији 50/50 одсто“.

          Путин је нагласио да руска крв која је проливена у Донбасу „није тек водица“ да би Русија могла да затвара очи.     

          Руски лидер је навео да се у Украјини налази 1.348 руских војних лица у заробљеништву, а да је број украјинских ратних заробљеника у Русији - 6.465.

          Путин је кључним људима инфо-агенција поводом акеричких председничких избора, који треба да буду одржани 5. новембра, рекао:

          „Москви је свеједно ко ће бити нови председник САД. Генерално, није нас брига да ли ће победити Бајден или Трамп, пошто се амерички курс неће променити“.

          И указао поводом америчке подршке режиму у Кијеву:

           „Нико у Сједињеним Државама није заинтересован за Украјину. Занима их величина Сједињених Држава, које се не боре за Украјину и за украјински народ, већ за своју величину и за своје лидерство. САД настоје да ометају успехе Русије јер се плаше да ће наши успеси нанети штету њиховом лидерству. То је цела поента онога што Сједињене Државе раде“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари