Путин: Специјални тужилац Милер није ништа нашао јер ничег између Русије и Трампа није било

НАТО ОДБИО ПОНУДУ МОСКВЕ ДА ВОЈНИ АВИОНИ НАД БАЛТИКОМ ЛЕТЕ СА УКЉУЧЕНИМ ТРАНСПОНДЕРИМА

* Тврдње да се Москва мешала у америчке изборе Владимир Путин је назвао „бунцањем“ и наставио: „То су потптпуне глупости намењене Американцима. Милерова истрага се завршила у стилу: тресла се гора – родио се миш.  Унапред је било јасно да ће бити тако. На то сам стално упозоравао“

* На међународном Арктичком форуму у Санкт Петербургу збивања у САД назвао „показатељем унутрашње кризе политичког система“: „Те групе које атакују законито изабраног председника САД оспоравају избор америчког народа. То и јесте криза политичког система. Тога раније било у САД“

___________________________________________________________________________

           КОМИСИЈА специјалног тужиоца Роберта Милера ништа није нашла јер се Русија није мешала ни у које америчке изборе – изјавио је Владимир Путин.

           На пленарном заседању Међународног арктичког форума у Санкт Петербургу одмах је додао:

           „Од самог почетка смо говорили да фамозна Милерова комисија ништа неће пронаћи јер нико боље од нас не зна зашто. Јер, Русија се није мешала у председничке изборе у САД 2016-те нити било које друге и није било никакве завере између Русије и Доналда Трампа. Ја се уопште нисам познавао са Трампом. Он јесте долазио у Москву као бизнисмен, али то није био никакав догађај за нас“.

         Тврдње да се Москва мешала у америчке изборе назвао је „бунцањем“ и наставио:        

           „То су потптпуне глупости намењене Американцима. Милерова истрага се завршила у стилу: тресла се гора – родио се миш.  Унапред је било јасно да ће бити тако. На то сам стално упозоравао“.        

           Збивања у САД назвао је „показатељем унутрашње кризе политичког система“:

           „Те групе које атакују законито изабраног председника САД оспоравају избор америчког народа. То и јесте криза политичког система. Тога раније било у САД“.        

           Руски лидер је учесницима Арктичког форума открио да је Москва понудила НАТО летове војних авиона изнад Балтика са укљученим транспондерима, али да алијанса то није прихватила.        

           Путин је у наставку указао да Сједињене Државе „стежу“ само онда када то њима одговара, а да о интересима других не воде рачуна:

           „Само да подсетим: служили су се санкцијама као инструментом, али али су прве количине нашег течног гаса са Јамала купиле САД. Смешно је, али је чињеница. Трговина међу нама се наставља: нема проблема кад су њихови интереси у питању, а кад дође до Европе – онда заврћу“.

            У овом контерксту је оценио да будућност Русије уопште не зависи од санкција већ од њене креативности и демократских преображаја у политици и економијни.

            Путин је финском председнику Саули Нинистеу рекао да је његова земља сама крива што је Русија против ње увела контрасанкције. Финац је претходно рекао да је Русија сама крива што је Хелсински против ње увео санкције.

            Нинисте је објаснио да је Финска посегнула за санкцијама због „дејстава Русије поводом крима“. Путин је на то приметио да се на Форуму разговара о Арктику, а да Крим са њим нема никакве везе.

            У раду Форума учествују и председник Исланда Гудни Торласиус Јоханесон, премијер Норвешке Ерна Сулберг и премијер Шведске Стефан Левен.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари