Путин Си Ђинпингу за 66. рођендан поклонио колекцију руског сладоледа

РУСКИ ЛИДЕР БИРАНИМ РЕЧИМА СТАО НА СТРАНУ КИНЕ У ЊЕНОМ ТРГОВИНСКОМ РАТУ СА САД

* Без формалног апострофирања, оптужио Вашингтон да међународне економске односе претвара у „борбе без правила, са застрашивањима и уклањањем конкурената нетржишним методима“

____________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин честитао је Си Ђинпингу 66-ти рођендан и поклонио му специјално упаковану колекцију пробраних руских сладоледа.

          Руски лидер је пред ради тога пред почетак самита Саветовања о сарадњи и мерама поверења у Азији лично посетио резиденцију председника Кине.

         Путин је дао највишу оцену државничком деловању Сија  и његовом доприносу развоју руско-кинеских односа.

         Си се тепло захвалио на лепин речима и најбољим жељама и истакао да је Путин веома популаран у Кини.

         Поклањање сладоледа Си Ђинпингу није случајно.

         Пре неколико година, за време источног економског самита, кинески бизнисмени су председнику РФ предочили да је руски сладолед веома популаран у њиховој земљи.

         Сви су изгледи да ће и руски сладолед и Путин бити још популарнији у Кини. Јер, руски председник је на самиту подржао Пекинг у његовом трговинском суочавању са Сједињеним Државама.

         „У свету се разгоревају прави трговински ратови који су налик на борбе без правила, са застрашивањима и уклањањем конкурената нетржишним методима.. Потребни су заједнички напори да нађем излаз из створене ситуације. Мора се повратити поверење. Морамо утврдити норме праведне економске сарадње. За почетак, испод удара санкција треба заувек извести најнеопходније животне намирницелекове и медицинску опрему“.

         Путин се изјаснио за конвергенцију потенцијала Евроазијске економске уније, која се формира око Русије, и кинеске иницијативе „Један појас, један пут“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари