Путин: Русија помаже Кини да направи систем за упозоравање о ракетним нападима

ОЦЕНИО ДА ЈЕ КРАЈЊИ ЦИНИЗАМ ОПТУЖИВАТИ СТАЉИНА ДА ЈЕ ЗАПОЧЕО ДРУГИ СВЕТСКИ РАТ

* Поручио Американцима да само на своју штету могу покушавати да обуздају Кину и наглаио: „Систем који Кина прави уз нашу помоћ веома је озбиљан подухват који ће капитално, на кардиналан начин побољшати безбедност нродне Републике Кине. Такве системе сада имају само САД  и Русија“

* На подсећање да је пре годину рекао да ће они који покушају нуклеарни напад на Русију „бити уништен а да неће стићи ни да се покају“, а да ће Руси – као жртве агресије и мученици „право у рај“, руски лидер је – упитан `да ли смо данас ближе рају него пре годину дана“, узвратио: „Увек смо једнако близу Господу. Он ће одредити где ћемо на крају свог земаљског пута. А ситуација у свету се не побољшава“

__________________________________________________________

        РУСИЈА помаже Кини да створи свој систем за упозоравање на ракетни напад – објавио је Владимир Путин.

        Учинио је то приликом наступа на XVI годишњем заседању дискусионог клуба „Валдај“.

        „Вероватно не откривам превелику тајну, али је истина да управо помажемо нашим кинеским партнерима да направе свој систем упозоравања на ракетне нападе. То је веома озбиљан подухват који ће капитално, на кардиналан начин побољшати безбедност нродне Републике Кине. Такве системе сада имају само САД  и Русија“.

        Не само због овога, руски лидер је индиректно поручио Американцима да је „обуздавање Кине немогуће“ и да ће свако ко то буде покушавао – „себи нанети штету“.

        „Ко то ипак покуша схватиће и да је то немогуће и да себи шкоди. Такав развој ситуације и иначе би, по мом мишљењу, био деструктиван. Боље је да сви добронамерно сарађујемо и да радимо на систему безбедности који би био заједнички. За све“.

        Путин је нагласио да Русија – као један од гараната светске безбедности и поретка – извршава све своје обавезе и има тврду намеру да чини и даље.       

        У наставку је поручио Вашингтону да ће Русија адекватно одговорити ако САД почну да инсталитају своје ракете средњег и малог домета по Азији.       

        Председник РФ је тврде да је Стаљин започео Други светски рат назвао „врхунцом цинизма“ и подсетио да је немачка армија прешла совјетску границу.

        Оценио је да је свет – због последњих дејстава САД – постао мање безбедан него што је био последњих деценија.

        На то га је модератор дискусије у клубу „Валдај“ посетио на његове речи од пре годину да ће онај ко покуша нуклеарни напад на Русију „бити уништени а да неће стићи ни да се покају“, а да ће Руси – као жртве агресије и мученици „право у рај“.

        Упитан „да ли смо данас ближе рају него пре годину дана“, Путин је узвратио:

        „Увек смо једнако близу Господу. Он ће одредити где ћемо на крају свог земаљског пута. А ситуација у свету се не побољшава“.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари