Путин поручио САД, Британији, Француској и Турској – кад повучете трупе из Сирије и Русија ће

БРИТАНСКОГ ШПИЈУНА СЕРГЕЈА СКРИПАЉА НАЗВАО ИЗРОДОМ И ИЗДАЈНИКОМ РУСИЈЕ

* „Неки медији настоје да прогурају идеју да је Сергеј Скрипаљ био нешто попут борца за људска права. Он је једноставно шпијун и издајник. Још постоји израз: издајник Отаџбине. Он је једноставно олош и то је све”

* „Имао сам врло добар састанак с председником Трампом у Хелсинкију. Међутим, да смо покренули питања о којима сада говоримо, рекао бих му - Доналде, морате да погледате у огледало ако желите да пронађете онога ко је одговоран за растуће цене нафте

___________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин назвао је данас бившег руског војног  обавештајца Сергеја Скрипаља изродом и издајником.    

         „Што се тиче Скрипаља, то је један у низу шпијунских снакадала који се вештачки надувава. Неки медији настоје да прогурају идеју да је Скрипаљ био нешто попут борца за људска права. Он је једноставно шпијун и издајник. Још постоји израз: издајник Отаџбине. Он је једноставно олош и то је све”, поручио је Путин који је наступио на скупу Енергетска недеља Русије.

         Додао је: „Што се пре заврши ова медијска кампања поводом тог бившег официра наше војне обавештајне службе – то боље. Јер, био човек грађанин своје земље, онда се испоставља да је издајник. Како се према таквоме односити? Он је напросто изрод. То је све“.

         Потун је посебно указао да гложења међун тајним службама нису од јуче и нагласио:

         „Као што се зна, шпијунажа и проституција су међу најважнијим професијама у свету. И шта?“

         Руски лидер је данас, иначе, препоручио америчком колеги Доналду Трампу да се погледа у огледало ако тражи особу одговорну за раст цена нафте.

         „Имао сам врло добар састанак с председником Трампом у Хелсинкију. Међутим, да смо покренули питања о којима сада говоримо, рекао бих му - Доналде, морате да погледате у огледало ако желите да пронађете онога ко је одговоран за растуће цене нафте“.

         Упозорио да је тренутни раст цена нафте повезан понајвише са  политичким факторима.

         „Чињеница да цена нафте расте није у толикој мери резултат наших активности (ограничавања производње које је договорено са ОПЕК-ом), колико је резултат екстерних околности - очекиваних одлука у вези са Ираном, које су, успут, апсолутно незаконите и штетне за светску економију; пада производње у Северној Африци везаног за низ политичких околности (грађански рат и слично), пада производње у Венецуели, такође због домаћих политичких фактора и рестрикција уведених тамо”, објаснио је руски председник.

         Са истог скупа је поручио Американцима, Британцима и Французима да ће Русија своје снаге повући из Сирије – чим те земље повуку своје.

         Прецизирао је да је имао у виду и турске јединице на територији Сирије.

         Путин је оценио да је присуство америчких снага у Сирији нарушило карактер Уједињених нација.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари