Путин оптужио Европарламент да покушава да изједначи Хитлерову Немачку и СССР

ОЦЕНИО ДА ИЗВРЋЕ И ФАЛСИФИКУЈЕ ИСТИНУ О ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

* Председник РФ упозорио: „То је лаж без пардона, а Европски парламент истом резолуцијом оне који се буду усудили да ту лаж оспоре унапред оптужује да воде информативни рат против демократске Европе“

__________________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин искритиковао је Европски парламент и оптужио га да фалсификује истину о Другом светском рату.

        Нa седници организационог комитета „Победа“, који припрема прославу Дана Победе 9. маја, назвао је то најновијим покушајем извртања историјске истине и нагласио да такви покушаји не престају.

        Посебно је указао да се у те игре – поред наследника помагача нациста – укључују и „неке респектабилне међународне институције и европске структуре“:

        „Европски парламент је изгласао резолуцију којом је фактички изједначио нацистичке агресоре. У том документу само што се СССР не оптужује да је заједно са нацистичком Немачком крив за отпочињање Другог светског рата. Као да су заборавили ко је 1. септембра 1939-те напао Пољску, а 22. јуна 1941-ве Совјетски Савез!“

        Руски лидер додатно је навео и упозорио:

        „То је лаж без пардона, а Европски парламент истом резолуцијом оне који се буду усудили да ту лаж оспоре унапред оптужује да воде информативни рат против демократске Европе“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари