Путин: Нека наша оружја су чак и деценије испред свега чиме располажу други

„РУСКА ВОЈСКА ЧАСНО ИСПУЊАВА СВЕ ЗАДАТКЕ – КОРАК ПО КОРАК ОСЛОБАЂА ДОНБАС“

Председник Русије на форуму "Армија - 2022": „Од посебног значаја су модели и системи наоружања нове генерације који ће одредити будућност оружаних снага. То се тиче наоружања високе прецизности, роботике и система заснованих на новим физичким принципима

* Нагласио: „Русија високо цени своје савезнике и истомишљенике на различитим континентима. То су државе које се не клањају пред такозваним хегемоном. Њихове вође показују прави мушки карактер и не савијају се

* Руски лидер нагласио да је његова земља спремна да понуди савезницима и партнерима најсавременије врсте наоружања

__________________________________________________________

       РУСКА војска испуњава све задатке, корак по корак ослобађајући Донбас, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

       „Током специјалне војне операције, наши војници, заједно са борцима Донбаса, часно испуњавају своју дужност, борећи се за Русију, за миран живот у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Они јасно испуњавају све постављене задатке, корак по корак ослобађајући Донбас", рекао је Путин на форуму "Армија - 2022".

       Председник Русије позвао је савезнике и партнере Русије да учествују у заједничким војним вежбама.

       Према његовим речима, многи примерци руског оружја нове генерације су више година, па чак и више деценија испред оружја других земаља.

       „Од посебног интереса су модели и системи нове генерације који су оријентисани ка будућности и који ће одредити будућност оружаних снага. То се тиче наоружања високе прецизности, роботике и система заснованих на новим физичким принципима. Многи од њих су годинама, а можда и деценијама испред других земаља. По тактичко-техничким карактеристикама значајно их надмашују", истакао је Путин.

       Он је навео да Русија високо цени своје савезнике и истомишљенике на различитим континентима.

       Председник Русије је рекао да те државе бирају суверен, самосталан пут развоја, желе да заједнички решавају питања глобалне и регионалне безбедности на основу међународног права, међусобне одговорности и уважавања интереса једне друге.

       Русија искрено негује историјски јаке, пријатељске и везе пуне поверења са државама Латинске Америке, Азије и Африке и спремна је да понуди савезницима и партнерима најсавременије врсте наоружања, казао је Путин.

       И наставио: „Русија високо цени своје савезнике и истомишљенике на различитим континентима. „То су државе које се не клањају пред такозваним хегемоном. Њихове вође показују прави мушки карактер и не савијају се“.

       Према његовим речима, развојем војно-техничке сарадње, удруживањем напора и потенцијала Русија и њени партнери моћи ће да обезбеде поуздану безбедност и стабилност како за себе тако и за свет у целини.

       Путин је исказао потребу да оштро одговори на покушаје фалсификовања историје Другог светског рата, манифестације неонацизма, русофобије и расизма.

       "Не треба заборавити поуке страшне трагедије до које је нацизам довео човечанство у 20. веку. Наша дужност према сећању на милионе жртава Другог светског рата је да оштро реагујемо на покушаје фалсификовања историје, да се супротставимо ширењу било каквог облика неонацизма, русофобије и расизма", нагласио је он.

       Међународни војно-технички форум "Армија-2022" одржава се од 15. до 21. августа у подмосковском центру Патриот.

       Око 1.500 предузећа војно-индустријског комплекса представиће најновије моделе војне опреме на форуму.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga     

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари