Путин: Наша специјална операција означила је почетак радикалног слома америчког светског поретка

НАСТУП РУСКОГ ЛИДЕРА КОЈИ НИЈЕ НИШТА МАЊЕ ЗНАЧАЈАН ОД ЊЕГОВЕ РЕЧИ У МИНХЕНУ 2002.

* Владимир ПУТИН: Ово је почетак транзиције од либерално-глобалистичког америчког егоцентризма у истински мултиполарни свет заснован не на себичним правилима које је неко измислио за себе, иза којих не стоји ништа осим жеље за хегемонијом, нити на лицемерним двоструким стандардима, већ на међународном праву. На истинском суверенитету народа и цивилизација“

* САД  и њиховим савезницима поручио: „Овај процес се више не може зауставити. Ток историје је неумољив, а покушаји овог колективног Запада да наметне сопствени светски поредак осуђени су на пропаст”

_______________________________________________________

         ЗАПАДНЕ земље су претрпеле пораз са самим почетком специјалне операције у Украјини, изјавио је Владимир Путин током састанка са лидерима посланичких клубова у Државној Думи.

       Притом је додатно нагласио: „Требало је да схвате да су већ тада изгубили јер је почетак наше специјалне војне операције значио и почетак радикалног слома америчког светског поретка. Ово је почетак транзиције од либерално-глобалистичког америчког егоцентризма у истински мултиполарни свет заснован не на себичним правилима које је неко измислио за себе, иза којих не стоји ништа осим жеље за хегемонијом, нити на лицемерним двоструким стандардима, већ на међународном праву. На истинском суверенитету народа и цивилизација, о њиховој вољи да живе своју историјску судбину, своје вредности и традиције и да граде сарадњу са другима на основама демократије, правде и једнакости“.

       Председник РФ је поручио САД и њиховим савезницима да је тренутак да схвате:

       „Овај процес се више не може зауставити. Ток историје је неумољив, а покушаји овог колективног Запада да наметне сопствени светски поредак осуђени су на пропаст”.

       Указао је да су рат  у Украјини покренуле су западне земље, да су оне кривци за све што се дешава:

       „Речено нам је да смо започели рат у Донбасу, у Украјини. Не, управо колективни Запад га је започео организовањем и подржавањем антидржавног преврата у Украјини 2014-те, а затим охрабрујући и оправдавајући геноцид над становницима Донбаса. Управо је колективни Запад директни подстрекач рата и кривац за ово што се данас дешава“.

       Оценио је да је Запад желео да изазове сукоб како би прешао на нову етапу у борби против Русије, на нову фазу њеног обуздавања:

       „Можемо рећи да је у извесној мери у томе и успео. И рат је покренут, и санкције су уведене. У нормалним условима би то вероватно било тешко урадити“.

        Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари