Путин: Могуће је да ћу се 2024. поново кандидовати за шефа државе

НАГЛАСИО ДА ЋЕ ТО УЧИНИТИ САМО УКОЛИКО ТО БУДЕ ОМОГУЋЕНО УСТАВНИМ ПРОМЕНАМА

* Председник РФ указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала. Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао...

___________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин није искључио да ће се кандидовати за председника Русије 2024-те уколико  буде усвојена одговарајућа уставна измена.

         У интервјуу за филм „Русија. Кремљ. Путин“ додатно је објаснио:

        „Бићу потпуно искрен: ако се то не догоди (усвајање одговарајућег), већ за две године - то знам из свог властитог искуства - почеће потрага за могућим наследницима уместо нормалног ритмичног рада на свим нивоима“.

        Поводом уставних промена, рекао је:

        „Садашњи устав усвојен је у посебном периоду - у условима најоштрије унутрашње политичке кризе, када су тенкови пуцали на парламент, а Москва била поприште сукоба са жртвама. Данас, хвала Богу, имамо стабилну домаћу политичку ситуацију“.

        Путин је указао да су бивше совјетске републике имале право да се одвоје, али да није било правила која би то регулисала.

        Навео је да су неке од њих унутар СССР добиле огромне традиционалне руске историјске територије, па одједном одлучиле да напусте Совјетски Савез. Да однесу са собом поклоном од руског народа који се ништа није питао.

        Путин је оценио да је Русија 90-их година била на ивици распада и колапса, али да се отада много шта променило набоље.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари