Путин Лондону поводом „руских агената који су отровали Скрипаље“ приредио три непријатна изненађења

САОПШТИО ДА СЕ РАДИ О ЦИВИЛИМА И ДА У ЊИХОВОМ ДЕЛОВАЊУ НЕМА НИКАКВОГ КРИМИНАЛА

* Позвао „Александра Петрова“ и „Руслана Боширова“ да стану пред тв-камере и да сами испричају и ко су и шта се заиста догађало

_________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин растурио је целу британску конструкцију са „двојицом агената руске војне обавештајне службе“ које је званични Лондон означио као троваче бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије.

         Приредио је Британцима – наступивши у Владивостоку – три изненађења.

         Прво је саопштио да су руске власти установиле ко су „Александар Петров“ и „Руслан Боширов“ које је британска премијерка Тереза Меј лично означила као злочинце који су по налогу Москве покушали да отрују Скрипаље. Прецизирао је да су их идентификовале и „пронашле“.

         Потом је прецизирао да су то „цивилна лица, а не агенти војне обавештајне службе“.

          На крају их је позвао: да иступе јавно и да контактирају и са медијима.

         Руски лидер је дословно рекао:

         „Ми сада знамо ко су ти људи. Пронашли смо их. Надам се да ће све сами испричати. Уверавам вас да у свему ничег нарочито криминалног нема“.

         Међу новинарима који су пратили Путинов наступ био је и уредник недељене главне информативно-политичке емисије државног Првог канала Сергеј Бриљов који је одмах понудио да „Петров“ и „Боширов“ испричају у његовом студију све што имају.

         Посланик у Државној Думи и бивши обавештајац Андреј Луговој поводом Путинових „непријатних изненађења за Терезу Меј“ рекао је:

         „У председниковим речима нема ничег изненађујућег. Британци и нису себи постављали за циљ да ишта докажу. Њима је био потребан само максимални публицитет за оптужбе које су пласирали. Код њих је са Скрипаљима све налик на изреку: или им је неко бунду украо или су је сами украли“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари