Путин: Кад би украјинска власт затражила да јој Запад сервира новорођенче за доручак – добила би га

УПОЗОРИО ОНЕ КОЈИ РУСИЈУ ОДВАЈАЈУ ОД ДОЛАРА ДА СЕБИ НЕ ПУЦАЈУ У НОГУ НЕГО - МАЛО ПОВИШЕ

* Открио да Москва заједно са неким својим највећим партнерима ради на систему плаћања независном од Swift

* Сергеј ЛАВРОВ: На Западу до данас жале што нису успели да на Криму створе војно-поморску базу НАТО

_________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР  Путин упозорио је оне који одсецају Русију од долара да играју опасну игру које ће се окренути против њих.

         Притом је прецизирао: „Ми немамо за циљ да се ослободимо долара. Долар одлази од нас. Али, они који то обезбеђују својим одлукама не пуцају себи у ногу, него – мало повише“.

         У наставку је рекао да Русију присиљавају да „одлази од долара“, али да она то неће чинити „ни нагло ни на своју штету“. Па додао:

         „Постојећа нстабилност у доларским плаћањима код веома многих економија света изазива жељу да нађу алтернативне резервне валуте и створе од долара независне системе плаћања“.

         Путин је оценио да се руска економија добро адаптирала на отежане услове пословања и да сигурно стоји на својим ногама, а инвеститори су уверени у предвидљивост и стабилност економије Русије.

         Открио је да Москва заједно са неким својим највећим партнерима ради на систему плаћања независном од Swift.

         Руски лидер је – наступивши на скупу „Стварати партнерства – отклањати разногласја“ - указао да Запад све опрашта украјинским властима:

         „Украјинским бродовима који су ушли у наше територијалне воде руководила су двојица сарадника њене државнењ безбедности. Та акција је била испланирана унапред да би послужила као изговор за увођење ратног стања. То је смишљено заоштравање. То је прљава украјинска игра. Садашње украјинске власти успешно продају свој антируски набој јер и немају шта друго за продају. Утисак је – ако од Запада затраже новорођенче за доручак – да ће им га сервирати. Још ће објаснити да та власт жели да једе и да се против тога не може ништа“.

         Путин је опоменуо Запад: То је веома кратковида политика која ничему добром не води. Али, упркос свему, а и онима који су на власти у Кијеву, руски и украјински народ ће заувек остати братски и веома блиски. Сва садашња политичка пена ће нестати и украјински народ ће свом садашњем руководству дати заслужену оцену. Као што је грузијски народ оценио владавину Сакашвилија“.

          „Западним партнерима“ Москве обратио се и Сергеј Лавров, нагласивши да до данас жале што нису успели да на Криму створе војно-поморску базу НАТО. Додатно је указао:

         „Тако је одлучила историја. То је била воља кримског народа – на референдуму који је био у потпуности у складу са правом народа на самоопредељење“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари