Путин из Париза поручио WADA: Казне у спорту не смеју бити колективне

ЗАБРАНУ РУСКИМ СПОРТИСТИМА ДА НАСТУПАЈУ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ НАЗВАО ПОЛИТИЗОВАНОМ

* Поводом убиства у Берлину Чечена Зелимхана Хангошвилија рекао: „Убијени је један од организатора терористичког напада на московски метро. Учествовао је у борбеним дејствима на страни сепаратиста на Кавказу. Русија је за њим расписала потерницу. Само у једном терористичком нападу, у којем је учествовао, погинуло је 98 људи. Не знам како је он убијен, али знам да је припадао бандитском миљеу у којем се свашта догађа“

________________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин назвао је одлуку Светске антидопинг агенције (WADA) против руских спортиста `политизованом`.

        Притом је упозорио да свака казна (за допинг) мора бити појединачна, а не колективна:

        „Тако је још од времена римског права. Не смеју се кажњавати они који са допингом никакве везе нису имали и немају. Мислим да ово и у WADA схватају. Колективно кажњавање, са којим смо се суочили, показује да иза таквих одлука не стоји брига о чистоти спорта већ разлози политичког карактера који немају никакве везе  ни са олимпијским покретом ни са интересима спорта“.

        Путин је додао да WADA нема никакве замерке Олимпијском комитету Русије, а пошто је тако – онда сруски спортисти имају право да наступају под националном заставом.

        Председник Русије је све ово рекао у Паризу након преговора о Украјини у формату „нормандијска четворка“.

        У главном граду Француске одговорио и на новинарска питања која су се тицала Чечена из Грузије Зелимхана Хангошвилија који је пре неки дан убијен у Берлину.

        Многи у Немачкој су пожурили да за то оптуже Русију, а Путин је указао:

        „Убијени је један од организатора терористичког напада на московски метро. Учествовао је у борбеним дејствима на страни сепаратиста на Кавказу. Русија је за њим расписала потерницу. Само у једном терористичком нападу, у којем је учествовао, погинуло је 98 људи. Не знам како је он убијен, али знам да је припадао бандитском миљеу у којем се свашта догађа“.

        Председник Русије је протеривање двојице руских дипломата из Берлина – само на бази „прелиминарних расуђивања“ – назвао некоректним.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари