Путин: Хоћу ли прихватити позив да дођем на самит Г-7? Сматрам да се епоха Запада завршава

БИВШИ ШЕФ „РУСКЕ АНАЛИТИКЕ“ ЦИА: ПУТИН БУША УПОЗОРИО 9. СЕПТЕМБРА 2001. ДА СЕ „НЕШТО СПРЕМА“

* Руски лидер учесницима Источног економског форума у Владивостоку рекао да је Доналду Трампу нудио да САД купе од Русије хиперсонично оружје, укључујући хиперсоничне ударне ракетне системе

___________________________________________________________

        БИВШИ аналитичар ЦИА Џорџ Биби открио је да је Владимир Путин пре 11. септембра 2001-ве године предочио Џорџу Бушу-Млађем да је могуће да се на територији САД припремају терористички акти.

        Прецизирао је да је руски лидер америчком 9. септембра предочио да је руска обавештајна служба дошла до сазнања да се у САД спрема терористичка кампања – „нешто што се спремало одавно а долази из Авганистана“.

         Биби је унутар ЦИА руководио аналитиком која се бавила Русијом, а ово је изнео у својој управо објављеној књизи „Руска ступица: како се наш необјављени рат против Русије може изродити у нуклеарну катастрофу“.

        Сам Путин је јуче наступио на Источном економском форуму у Владивостоку и рекао – замољен да открије хоће ли се одазвати позиву да иде на наредни самит Г-7 (у САД) – кратко рекао:

        „Сматрам да се епоха Запада завршава“.

         Претходно је саопштио да ће и Русија произвести ракете, које су биле забрањене Споразумом о ракетама средњег и малог домета, али да их неће распоредити све док то не учине Сједињене Државе.

         Нагласио је да га брине евентуално америчко распоређивање `забрањених ракета` у Јапану и Јужној Кореји јер би представљало претњу великом делу територије Русије. Посебно бази ратних бродова у Владивостоку и подморница на обали Камчатке.

        Председник РФ је у овом контексту подсетио Американце не познате речи које они приписују свом гангстеру Ал Капонеу: убедљиве речи су добре али већи ефекат имају убедљиве речи и Smith & Wesson.

        Путин је учесницима Форума рекао да је Доналду Трампу нудио да САД купе од Русије хиперсонично оружје, укључујући хиперсоничне ударне ракетне системе.

        Испричао је: „Доналду сам рекао: желиш ли да ти те системе продамо? Тако ћете то оружје и ви имати па ће постојати на том плану равнотежа. Са америчке стране је одговор био да ће и они те системе ускоро произвести. У реду, нека производе, али би им било јефтиније да од нас купе. Ми бисмо на томе зарадили, а била би успостаљена равнотежа“.

        Руски лидер је у наставку рекао: „Ми смо били спремни и на кооперацију са Американцима поводом нашег путничког авиона МС-21. Кооперација са њима поводом одређених делова и склопова била би умесна јер они од нас купују титан у великим количинама и производе `Боинге` од нашег титана. Можда је и боље што су одбили јер у рпоизводњи тих авиона нећемо ни од кога зависити“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари