Зеленовић: А Градски одбор СНС није имао сагласност да њихова листа носи Вучићево име

УПРАВНИ СУД У НОВОМ САДУ – ПО ЖАЛБИ СНС – ПОНИШТИО ПРОГЛАШЕЊЕ ЊЕГОВЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ 

* Небојша ЗЕЛЕНОВИЋ: „изјава у којима нема броја личне карте, датума издавања исправе и места издавања исправе било је 406. Нотари су направили грешку. Утврђиваће се у следећим данима и у одговарајућим поступцима да ли су то урадили намерно или случајно, и каква је природа њиховог погрешног поступања у једној овако одговорној и важној ствари. Тражићемо и да се Нотарска комора изјасни о томе“

* ФАКТИ: Овлашћени предлагач Зеленовићеве листе Милан Васић изјавио је да ће врло брзо поново сакупити потписе. То је очекивано, али Зеленовић и не покушава да одговори на неизбећжног питање: а у шта су гледали Васић и његови сарадници док су нотари (намерно или ненамерно) правили грешке. И то: 406 пута!

________________________________________________________________________

         ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца и председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да је Управни суд у Новом Саду по жалби Српске напредне странке (СНС) поништио решење шабачке Градске изборне комисије којим је проглашена листа "Небојша Зеленовић Шабац је наш".

         У саопштењу се наводи да је разлог за то што 406 потписа које су нотари оверили, не садрже податке о датуму и месту издавања личне исправе, те је Зеленовић оценио да је то грешка нотара и најавио жалбу Уставном суду.

         "Таквих изјава у којима нема броја личне карте, датума издавања исправе и места издавања исправе је 406. Нотари су направили грешку. Утврђиваће се у следећим данима и у одговарајућим поступцима да ли су то урадили намерно или случајно, и каква је природа њиховог погрешног поступања у једној овако одговорној и важној ствари. Тражићемо и да се Нотарска комора изјасни о томе", казао је Зеленовић.

         Рекао је да је у исто време Суд донео одлуку да је у реду то што је Градском одбору СНС недостајала сагласност да њихова листа може да носи име председника Србије Александра Вучића.

         "То је у реду, а ово није у реду. О свему овоме ће бити покренути одговарајући поступци пред Уставним судом у складу са законом и пред свим надлежним домаћим и међународним организацијама, до Стразбура", најавио је Зеленовић.

         Зеленовић је додао да му није важно који ће број имати на листи и да је већ почело прикупљање нових потписа, те да је сигуран да ће "већина грађана Шапца бранити слободу".

         "Ми настављамо нашу борбу. Најважније од свега је да за борбу за нормалност, за одбрану слободе у овом нашем граду постоји велика већина. Никоме неће проћи злоупотреба државе, судова, нотара. То све ради криминална организација злоупотребом моћи. Када постоји велика жеља код грађана да се брани таква слобода, да се брани нормалност, свака злоупотреба може да се спречи", истакао је он.

         Овлашћени предлагач његове листе Милан Васић казао је да ће врло брзо поново сакупити потписе.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари