Шпански планетолози тврде да су нашли доказе постојања мистериозне „Планете икс“

„ДЕВЕТА ПЛАНЕТА“ СУНЧЕВОГ СИСТЕМА НАВОДНО ЈЕ ОД ЗЕМЉЕ ТЕЖА ЧАК ДЕСЕТ ПУТА

  • Карлос де ла Фуeнте МАРКОС са Мадридског универзитета: Брижљиво смо проанализирали кретње 28 планета и 24 астероида-кентаура иза орбита Плутона и Нептуна и утврдили да њихове орбите пресецају раван Сунчевог система у двема тачкама које су од наше звезде удаљене 300-400 пута више него Земља. То пресецање у двема тачкама не само да није случајно, него је доказ постојања девете планете
  • Мајк БРАУН и његов колега са Калифорнијског технолошког института Константин БАТИГИН: То је гигантска планета која је од Сунца удаљена 41 милијарду километара. „Планета икс“ један круг око Сунца направи за 15.000 година

        ПЛАНЕТОЛОЗИ из Шпаније открили су необичне аномалије у кретању комета и астероида иза орбита Плутона и Нептуна за које тврде да указују на постојање гигантске „Планете икс“.

        Карлос де ла Фуeнте Маркос (Carlos de la Fuente Marcos) са Мадридског универзитета објаснио је:

        „Ако се комете и астероиди у том делу Сунчевог система понашају на исти начин као комете око Јупитера, онда смо заиста открили доказе њихове активне интеракције са великом планетом која је од Сунца удаљена 300-400 астрономских јединица. Уверен сам да све што смо регистровали не може бити сведено на грешке у осматрању тог дела космоса“.

        Почетком јануара 2017-те су два позната планетолога - Мајк Браун и његов колега са Калифорнијског технолошког института Константин Батигин - објавили да су успели да утврде где се налази „Планета икс“ - девета мистериозна планета Сунчевог система. Прецизиали су да је од Сунца удаљена 41 милијарду километара и да је 10 пута тежа од Земље.

        По њиховим прорачунима, „Планета икс“ један круг око Сунца направи за 15.000 година.

        Браун и Батигин су признали да не знају где се та планета тачно налази, а и да не постоје никакви директни докази њеног постојања.

        И њих двојица су навели да је индиректни доказ да „Планета икс“ постоји засад само „чудно кретање низа патуљастих планета и астероида у Којперовом појасу.

        Дакле, и они су указали на ово што Маркос и његове колеге називају „аномалијом“.

        За мистериозном „деветом планетом“ тренутно трага десет група астронома.

        Једна од њих је „шпанска“ на челу са Маркосом.

        Он и његови сарадници су направили „суперпрецизни модел периферије Сунчевог система“ и посебну пажњу посветили Којперовом појасу. И: дошли до закључка да „Планета икс“ постоји.

        Претходно су брижљиво проанализирали кретње 28 планета и 24 астероида-кентаура и утврдили да њихове орбите пресецају раван Сунчевог система у двема тачкама које су од наше звезде удаљене 300-400 пута више него Земља. И, уверени су да то „пресецање у двема тачкама“ не само да није случајно, него и да је доказ постојања „девете планете“.

        Маркос наглашава: да „Планета икс“ не постоји тачке пресецања „равни“ биле „раштркане“ и сасвим другачије распоређене.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари