Кеопсова пирамида може помоћи у прављењу „светлосних компјутера будућности“

ОТКРИЋЕ РУСКИХ И НЕМАЧКИХ НАУЧНИКА ИЗ САНКТ-ПЕТЕРБУРГА И ХАНОВЕРА

* `Избомбардовали` су је радиоталасима. И као целину и поједине њене делове. И, утврдили да пирамида фокусира ту енергију у фараоновој гробници  и да је усмерава у тачку која се налази непосредно испод темеља тог светског чуда. А ту се налази трећа од њене четири познате одаје

* „Кеопс“ је саграђен средином трећег миленијума пре наше ере по иницијативи фараона Хуфу (Кеопса). Висока је 145 метара, а широка и дугачка по 230 метара и данас је једна од највећих грађевина на свету

___________________________________________________________________________________

         ФИЗИЧАРИ из Немачке и Русије изучили су својства Кеопсове пирамиде и закључили да је у стању концентрише  електромагнетну енергију у својим унутрашњим одајама и да је фокусирају на простор испод себе.

         Своја сазнања изложили су у часопису Journal of Applied Physics.

         Један од њих - Андре Јевљухин, са Универзитета ИТМО из  Санкт-Петербурга – додатно је објаснио:

         „Због великог интереса који је вењзан за пирамиде, одлучили смо да кеопсову пирамиду  посматрамо као објекат који резомирајуће распршује радиоталасе. И, дошли смо до интересантних резултата који могу имати и практичну примену“.

         Ова пирамида је саграђена средином трећег миленијума пре наше ере по иницијативи фараона Хуфу (Кеопса). Висока је 145 метара, а широка и дугачка по 230 метара и данас је једна од највећих грађевина на свету.

         Током два последња века, унутар пирамиде су откривене четити просторије. Научници сматрају да је у једној од њих био сахрањен сам фараон, у другојн - његова супруга, а да је трећа служила као мамац за могуће пљачкаше.  Четврта је откривена тек недавно.

         На зидовима ходника који воде према Кеопсовој гробници нађени су необични канали за које се веровало да су били део система безбедности.

         Кеопсовој пирамиди, а и осталима, често су приписивана магична својства. Једно од њих је: „моћ концентрисања енергије космоса“.

         Јевљухин и његове колеге из Санкт-Петербурга и са Хановерског универзитета зато су и одлучили да провере – како пирамида регује на различите врсте електромагнетног зрачења.     

         Немачко-руски тим научника пошао је од претпоставке да и „Кеопс“, као и друге гражевине, може да се понаша као резонатор који појачава осцилације таласа. И да се може радити о радиоталасима метарског дијапазона између 200 и 600 метара,

         Приликом прављења свог компјутерског модела, узели су у обзир све празнине унутар пирамиде и то што је саграђена од кречњака.

         Потом су је `избомбардовали` радиоталасима. И као целину и поједине њене делове.

         И, потврдило се да да Кеопсова пирамида фокусира ту енергију у фараоновој гробници  и да је усмерава у тачку која се налази непосредно испод темеља тог светског чуда. А ту се налази трећа одаја.

         Пирамида је најбоље реаговала на таласе дужине 333 и 230 метара.

         Аутори истраживања сматрају да и „Кеопс“ и друге пирамиде могу још интензивније реаговати на друге врсте таласа, али ће то тек проверити.

         Уверени су, независно од тога, да се могу користити за стварање наночестица способних да фоикусирају светлост а не радиоталасе. А те наночестице – како наглашавају – могу послужити у прављењу светлосних компјутера будућности...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари