Британски археолози: У Стоунхенџу нису извођени обреди посвећени Сунцу, него - Месецу

ПРОНАШЛИ 105 НАТПИСА НАПРАВЉЕНИХ КОМАДИМА КВАРЦА КОЈИ СЕ ВИДЕ САМО НА МЕСЕЧИНИ

        БРИТАНСКИ археолози саопштили су да су погрешне досадашње представе и претпоставке да је Стоунхенџ био светилиште посвећено Сунцу.

        The Telegraph је објавио да су објавио да су дуготрајним истраживањима у Корнволу и Стоунхенџу на мегалитима открили натписе који се виде једино при месечевој светлости!

        Професор Енди Џонс из Археолошке секције Корнвола поводом овог открића је рекао:

        „Откриће до којег смо дошли упућује на закључак да је Стоунхенџ коришћен ноћу. Све више је, иначе, уметничких предмета из истог периода који се у правом смислу виде тек на месечини. Исти је случај и са Стоунхенџом“.

        Према његовим речима, британски научници су досад пронашли 105 цртежа направљених помоћу кварца који добро рефлектује Месечеву светлост.

        Поред Стоунхенџа су пронађени остаци великог броја „ритуалних предмета“ направљених од кварца, па археолози сада сматрају да је њихово уништавање било саставни део „лунарних обреда“ у Стоунхенџу.

        „Сунчана теорија“ се држала све досад и због тога су познате пећине Брин-Кели-Ди (Велс) потпуно осветљене само једном у току године - 22. јуна, то јест- у дану летње равнодневнице. Исти је случај и са конструкцијом мегалиста Ејвбери у грофовији Вилтшир.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Baja's picture
Baja 22:44 14.07.2017.

  • +23
Voting is closed.

A gomila sektaša godinama sektašila na ovom mestu prizivajući svoje ludosti sa suncem...

misko's picture
misko 23:05 14.07.2017.

  • +1
Voting is closed.

HAHA u pravu si, šatro druidi i ostale gluposti.Ko zna šta je taj spomenik i ko ga je napravio možda je to samo deo parka nekog megalopolisa od pre 50-60000 god:) Nemaju oni pojma, jedino je sasvim moguće da su PRAVI druidi to iskoristili za neke svoje rituale ali namena te gradjevine je nepoznata i pitanje je da li je to samo temelj nečeg drugog, samo nagadjaju i izmišljaju.

Додај коментар