Британски археолози: У Стоунхенџу нису извођени обреди посвећени Сунцу, него - Месецу

ПРОНАШЛИ 105 НАТПИСА НАПРАВЉЕНИХ КОМАДИМА КВАРЦА КОЈИ СЕ ВИДЕ САМО НА МЕСЕЧИНИ

        БРИТАНСКИ археолози саопштили су да су погрешне досадашње представе и претпоставке да је Стоунхенџ био светилиште посвећено Сунцу.

        The Telegraph је објавио да су објавио да су дуготрајним истраживањима у Корнволу и Стоунхенџу на мегалитима открили натписе који се виде једино при месечевој светлости!

        Професор Енди Џонс из Археолошке секције Корнвола поводом овог открића је рекао:

        „Откриће до којег смо дошли упућује на закључак да је Стоунхенџ коришћен ноћу. Све више је, иначе, уметничких предмета из истог периода који се у правом смислу виде тек на месечини. Исти је случај и са Стоунхенџом“.

        Према његовим речима, британски научници су досад пронашли 105 цртежа направљених помоћу кварца који добро рефлектује Месечеву светлост.

        Поред Стоунхенџа су пронађени остаци великог броја „ритуалних предмета“ направљених од кварца, па археолози сада сматрају да је њихово уништавање било саставни део „лунарних обреда“ у Стоунхенџу.

        „Сунчана теорија“ се држала све досад и због тога су познате пећине Брин-Кели-Ди (Велс) потпуно осветљене само једном у току године - 22. јуна, то јест- у дану летње равнодневнице. Исти је случај и са конструкцијом мегалиста Ејвбери у грофовији Вилтшир.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари