Американци открили како бактеријским препаратима могу успоравати старење

УВЕРЕНИ ДА ЋЕ ДО СВОЈИХ ЧУДО-ПРЕПАРАТА ДОЋИ У НЕ ТАКО ДАЛЕКОЈ БУДУЋНОСТИ

  • Тврде да су установили како могу да уклањањем 29 гена продужавају живот, а да активирањем 12 одређених гена успоравају раст тумора рак

        АМЕРИЧКИ научници открили су „перспективни метод“ продужавања људског живота који ће бити примењиван у будућности.

        Резултате свог истраживања преставили су у часопису Cell, а тврде да ће од људи старост и неке болести успешно „терати“ препарати на бази бактерија.

        Американци су експериментисали са нематодама (Caenorhabditis elegans) - простим организмима на којима су моделовали старење човека.

        Утврдили су да организми тих црвића садрже важне и занимљиве цревне бактерије. Тада су се подухватили анализирања око 4.000 њихових гена.

        И, установили су да уклањање 29 гена продужава живот нематоде, а да активирање 12 одређених гена успорава раст тумора рака и да спречава таложење бета-амилоида.

        У њиховом чланку се наглашава, односно - износи увереност, да ће у не тако далекој будућности бити могуће направити бактеријске препарате који ће успоравати процес старења.

        Американци су, наиме, уверени да ће људи моћи да у тој форми уносе у свој организам корисне цревне бактерије. Са обрадом и дозирањем.

        Тврде да већ знају који микроорганизми позитивно делују и на злоћудне туморе и на развој Алцхајмерове болести.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари