АМЕРИЧКИ БИОЛОГ: Срби су најстарији народ и директни потомци Нојевог сина

АНАТОЛИЈ КЉОСОВ ТВРДИ ДА СУ „СРПСКИ ГЕНИ“ СТАРИ 12.000 ГОДИНА,

А СВИ ОСТАЛИ - 4 ДО 7 ХИЉАДА ГОДИНА

Анатолиј Кљосов

  • Утврдио да су од Срба потекли сви данашњи Словени и већина европских народа. Такође: да је индијска каста аријеваца настала доласком Словена са подручја Србије у Индију - пре више од 3.850 година

        БИОЛОГ са Харварда Анатолиј Кљосов објавио је низ књига у којима тврди да је Балкан прадомовина свих Словена па и Руса.

        Анализом гена, Р1А1 који је најчешћи у динаридском подручју Балкана и назива се „илирским”, закључио је да су од Срба потекли сви данашњи Словени, те већина европских народа.

        Ти су гени стари 12.000 година, док су други стари око 4 до 7 хиљада година, а сви индоевропски народи у Европи имају више од 40 одсто тог гена, како тврди 67-годишњи Кљосов.

        Према студији више од 60 одсто тог гена имају јужни Словени у Србији, БиХ, Хрватској и Црној Гори, а иста се концентрација налази на северу Европе, у Данској, на северу Немачке, на југу Скандинавије и у Великој Британији.

        Тако су се, према тврдњама из анализе Анатолија Кљосова, потомци Нојевог сина прво населили у доњем току Дунава, што је простор данашње Србије, а отуда су отишли на север.

        На основу мутација генетске хапло групе Кљосов је закључио да су Словени дошли са Балкана. Осим тога закључио је да је и индијска каста аријеваца настала доласком Словена са подручја Србије у Индију, пре више од 3.850 година.

        Прасловени динарских гена који су на Балкану живели пре 12.000 година дошли су након више од 200 генерација у источну Европу, а петсто година касније долазе све до јужног Урала. Затим се појављују у Индији.

        Ова је теорија изазвала бурне реакције широм света.

        Руски биолог Кљосов од 1990. живи у САД-у.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари