Заокрет: Египат одлучио да купи руске Т-90МС уместо америчких тенкова Abrams

У КАИРУ СМАТРАЈУ ДА СУ АМЕРИЧКИ ПРЕСКУПИ, ПРЕТЕШКИ И ЛАКА МЕТА НА НЕРАВНИМ ТЕРЕНИМА

Т-90МС

* Египатски војни експерт Мохамед Ал-Кинани упоредио могућности Т-90МС са тенковима М1А1 Abrams које његова земља производи по америчкој лиценци и извео закључак да руски тенк има „,много суштинских предности“

______________________________________________________________________

        СВЕ земље које ојачају – или почну да контрирају Сједињеним Државама или да мењају дотадашњи тип односа са Вашингтоном.

        Војни врх Египта објавио је да ће старе совјетске тенкове Т-55 и Т-62 заменити модерним руским Т-90МС, а не америчким тенковима Abrams.

        Како је објавио каирски Defense Arabic, Египат одустаје од америчких тенкова иако их његове оклопне јединице већ имају, а Американци су пристали да се њихова модернизација обавља у египатским војним компанијама.

        Разлог је то што су тенкови Abrams прескупи и претешки и са недовољним маневарским способностима. Посебно у пустињским условима и на неравним теренима.   

        Египћани сматрају да је рат у јемену показао да су амерички тенкови на неравним теренима лака мета за противтенковске ракете и кумулативне противтенковске мине и гранате.

        Додатни разлог што се окрећу руским тенковима је то што им је Вашингтон продао тенкове без неких функција, па у Каиру не знају како да их модернизују.

        Египатски војни врх сматра да су се тенкови Т-90МС одлично показали и у Сирији и у Ираку.

        У Каиру такође желе да куповином Т-90МС смање своју зависност од америчке војне индустрије.

        Почетком 2019-те је египатски војни експерт Мохамед Ал-Кинани упоредио могућности Т-90МС са тенковима М1А1 Abrams које његова земља производи по америчкој лиценци извео закључак да руски тенк има „,много суштинских предности“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари