RAND корпорација: Руску ПВО одбрану могу пробити ловци пете генерације F-35

АМЕРИЧКИ СТРАТЕШКИ THINK-TANK ПРИЗНАЈЕ ДА ИХ САД И НАТО МОРАЈУ ИМАТИ НА СТОТИНЕ

* Програм Lockheed Martin F-35 Lightning II већ је Пентагон коштао око 1,5 билион долара и то је најскупљи програм наоружања у историји

* Руски генерал у резерви Ајтеч БИЖЕВ, био је један од главних за националну ПВО, а он о процени RAND корпорације да ће F-35 бити главно америчко оружје против Русије каже: „Какве год изванредне особине имао амерички ловац – он не може проћи кроз више нивоа интегрисаног система ПВО Русије“

___________________________________________________________

       АМЕРИЧКИ стратешки think-tank центар - RAND корпорација – објавила је у свом најновијем извештају да је ловац пете генерације F-35 једини борбени авион САД који је у стању да пробије ПВО одбрану Русије. У случају могућег ратног сукоба у Европи.

       Указала је да би могао играти кључну улогу у првим сатима рата, али да је предуслов за то да у `пробијање` буду укључене стотине тих летелица. А за то: да земље савезнице САД морају да купе што више F-35.

       F-35 је у служби низа земаља савезника САД, али засад у малом броју.

       Програм Lockheed Martin F-35 Lightning II већ је Пентагон коштао око 1,5 билион долара и то је најскупљи програм наоружања у историји.

       Руски генерал у резерви Ајтеч Бижев, био је један од главних за националну ПВО, а он о процени RAND корпорације да ће F-35 бити главно америчко оружје против Русије каже:

       „Какве год изванредне особине имао амерички ловац – он не може проћи кроз више нивоа интегрисаног система ПВО Русије:

       „Тврдњу-процену RAND корпорације треба сматрати рекламним радом за Lockheed Martin. Циљ је да се подгреје интерес земаља НАТО да купују F-35 Lightning II. И да обезбеди још боље државно финансирање америчкој војној индустрији. Независно од тога ко ће 3. новембра бити изабран за новог председника САД“.

       У извештају RAND се наглашава да ће флоти тих авиона бити потребни „усавршени радари далекометни пројектили и заштићене линије везе.

       Као разлог за рат са Русијом, наводи се – могући покушај Москве да «окупира» део територије НАТО.

       RAND указује: „На целој територији НАТО коју `покрива` руска ПВО – треба обезбедити њено гушење. Европске војно-ваздушне снаге сада имају ограничене могућности да се носе са задацима високе интензивности. Лимит-фактори за коришћење F-35 су недовољан ваздушни простор за извођење вежби, премали број пилота и других квалификованих кадрова за употребу F-35“.

САД тврде да већ тестирају борбени

авион шесте генерације

       САД последњих месеци саопштавају да су далеко одмакле у раду на борбеном авиону шесте генерације који ће им обезбедити „досад невиђену доминацију у ваздуху“.

       Помоћник министра САД за војну авијацију Вил Ропер назвао га је „авионом будућности“ и открио да се на том авиону ради у оквиру програма NGAD – Next Generation Air Domination. И иступио са тврдњом да се већ тестирају летачке способности тог авиона.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари