У Бриселу подигнута застава Црне Горе са 14 уместо са 13 орлових пера и без златножуте боје

ДОГОДИЛО СЕ ТО У ПРИСУСТВУ ВУЈАНОВИЋА, ЂУКАНОВИЋА И ОСТАЛИХ НАТО-ВАЗАЛА КОЈИ НИСУ НИ ПИСНУЛИ

         НАТО је најавио да ће заменити погрешну заставу Црне Горе, подигнуту испред седишта Алијансе у Бриселу поводом учлањења ове земље у тај војнополитички савез.

         „Ове недеље је цела Алијанса славила улазак Црне Горе у НАТО. Била је та несрећна грешка са заставом, због чега жалимо. Исправљамо грешку тако што мењамо заставу, која није била у потпуности по спецификацијама", казао је заменик портпарола НАТО Пјер Казалет, преносе Вијести онлине.

         Осим испред седишта НАТО у Бриселу, застава Црне Горе подигнута је испред команди НАТО у белгијском граду Монсу и Врховног штаба команде за трансформацију у Норфолку у Сједињеним Америчким Државама.

         Како преноси „Дан", на варијацији црногорског грба (орлово крило) који се налази на застави подигнутој на церемонији у НАТО се налази 14 пера, док се на званичном грбу налази 13 пера.

         Такође, сам грб има тамно жуту боју појачану црном текстуром, тако да је тешко говорити о златном орлу, како је дефинисан Уставом Црне Горе.

         Застава Црне Горе подигнута је 7. јуна у Бриселу испред седишта Алијансе. Нико од црногорских званичника није протествовао због овог пропуста организатора церемоније.

         Погрешна застава Црне Горе подигнута је пред очима највиших црногорских званичника председника државе Филипа Вујановића, шефа дипломатије Срђана Дармановића, војног министра Предрага Бошковића, бившег премијера Мила Ђукановића и других.

 

(Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Посматрач's picture
Посматрач 05:22 12.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

То што се нису почели расправљати ко сека Персе је одраз културе и гле чуда, имали га. Мада мало збуњени и уплашени. Нико њих није питао да уђу у НАТО ни какву заставу ће нато обесити уместо Црне Горе. Тако они нису питали народ и тако треба разумети.
Нема везе што је ту и омражени криминалац Ђукановић.
За њега бар знамо да је био криминалац и да све ради криминално да и даље остане криминалац, а не робијаш. Дакле, уцењен је самим собом, а њему није ништа тешко да уради било шта криминално против свог народа, јер он је напросто - криминалац.
Више је збуњујуће како је Вучић, који није био криминлац, наједном решио да то постане.

milovan's picture
milovan 05:42 12.06.2017.

  • +1
Voting is closed.

Vucic je od " cetnika"- pocetnika NAPREDOVAO do VELEIZDAJNIKA!

Baja's picture
Baja 12:10 12.06.2017.

  • +13
Voting is closed.

Ta zastava je i ovako lažna u celini i nametnuta na nedemokratski načinm sa ciljem crnogorčenja i uništenja srpskog naroda u CG.
Nebitna priča..

Додај коментар