Скапароти: Да би се САД носиле са Русијом – у то морају укључити све елементе националне моћи

У КОНГРЕСУ САД ПРИЗНАО ДА ЈЕ ПУТИН АНУЛИРАО СВЕ ШТО ЈЕ ЗАПАД ХТЕО ДА ПОСТИГНЕ САНКЦИЈАМА

  • Командант снага NATO и америчке Eurocom Куртис сКАПАРОТИ изговорио је још једно признање Русији и Русима: „Мени се чини да они располажу огромном издржљивошћу. На слабости Руса не треба рачунати. У парирању њиховим активностима морамо се ослонити на своју моћ“
  • Први генерал САД у Европи поновио је пред конгресменима оптужбу да Русија у БиХ користи односе са руководством Републике Српске за подривање државних институција створених Дејтонским споразумом
  • ФАКТИ: Скапаротију, наравно, нико није рекао да управо Република Српска и њено руководство чувају „дејтонске институције“ и да им у томе помажу Русија и Србија. Сувише су амерички конгресмени ограничени, али превелики милитаристи и србофои и русофоби за тако нешто

          ГЕНЕРАЛ Куртис Скапароти, главнокомандујући снагама NATO у Европи и шеф Европске команде САД (Eurocom), опет се истакао, мада му то вероватно није била намера.

           На слушању у Представничком дому Конгреса САД, признао је да је Владимир Путинуспео сведе на нулу све што је Запад покушао да уради против Русије помоћу санкција.

          „Чак и у тешкој економској ситуацији, председник Путин је успео да преокрене тенденције. Руска економија се, по мојим подацима, приближава стопи раста од 2 одсто“.

          Скапароти је у наставку упозорио конгресмене:

          „Да бисмо се успешно носили са Русијом, Сједињеним државама је потребан целовит владин приступ са пуним укључивањем свих елемената националне моћи. Политички, економски  и војни елементи, који се у овоме подразумевају, имају пресудни значај за обуздавање Москве и за умиривање наших савезника“.

           Скапароти је изговорио још једно признање Русији и Русима: „Мени се чини да они располажу огромном издржљивошћу. На слабости Руса не треба рачунати. У парирању њиховим активностима морамо се ослонити на своју моћ“.

          Први амерички генерал у Европи рекао је конгресменима и да NATO у Европи мора имати „велику концентрацију јединица“ јер је Русија основна претња алијансу на Старом континенту, а њен утицај превазилази оквире континента.

          На истом слушању је поновио да Москва води широку субвезивну активност на Балкану, у Украјини и Закавказју. У наставку је рекао:

          „Стратегија подрзумева и настављање нерешених конфликата у Евроазији. У Украјини наставља са обучавањем и снабдевањем снага које су под њеном контролом и одбија да спроведе Минске споразуме. У функцији дестабилизације Украјине био је и разорни скупи сајбер-напад NotPetya ву јуну прошле године. Русија у Јерменији држи око 5.000 војника а у Грузији – у Јужној Осетији Абхазији – око 7.000“.

          Скапароти је поновио оптужбу да Русија у БиХ користи односе са руководством Републике Српске за подривање државних институција створених Дејтонским споразумом.

          Затражио је наставак конгресне подршке војним напорима Вашингтона да би „америчка нација могла успешно конкурисати русији у дугорочној перспективи јачати међународни поредак и европску безбедност“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари