NATO од Приштине тражи да буде у „тесном контакту са Београдом“

ТАЧИ И МУСТАФА ОПЕТ УПОЗОРЕНИ ДА НЕ ПРАВЕ „АРМИЈУ КОСОВА“ НА СВОЈУ РУКУ

Хашим Тачи и Јенс Столтенберг

        ЗВАНИЧНИЦИ NATO у Бриселу су данас поново нагласили озбиљну забринутост због намере власти у Приштини да Безбедносне снаге Косова (БСК) без уставних промена преобрате у оружане снаге, као што је то већ јуче генерални секретар Атлантског савеза Јенс Столтенберг ставио до знања у телефонском разговору с председником и премијером Косова, Хашимом Тачијем и Исом Мустафом.

        То су агенији Бета рекли званичници у седишту NATO на молбу да се осврну на данашњу изјаву косовских власти да је „влада Косова опредељена да Косово има своју војску у оквиру уставних решења и уз подршку и координацију са стратешким партнерима - САД и NATO-ом“.

        Они су подвукли да је Приштини јуче пренесен „јасан став атлантских савезника да једнострани потези као што је та намера (власти у Приштини) не доносе ништа добро“, како је Тачију и Мустафи и предочио Столтенберг.

        Челник NATO је подвукао и да „од власти Косова тражи да буду и даље у тесном контакту с Београдом“.

        Дипломатски извори у NATO су рекли да то очигледно говори и да власти у Приштини морају водити рачуна и о ставу Београда и самих косовских Срба о том питању.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари