Military Watch: Међу пет најбољих ударних хеликоптера у свету – три руска

ПРЕОСТАЛА ДВА МЕСТА ЗАУЗЕЛИ - АМЕРИЧКИ AN-64EAPACHE“ И КИНЕСКИ Z-10M

Ми-28HM

* Амерички војни експерти признају да руски Ми-28 знатно надмашује хеликоптере Apache по летачким могућностима (може и да лети уназад), ватреној моћи и једноставности одржавања

_____________________________________________________

       АМЕРИЧКИ специјализовани лист Military Watch међу пет најбољих ударних хеликоптера у свету уврстио је свој AN-64E «Apache», кинески Z-10M и три руска - Ка-52, Ми-28HM и Ми-24.

       Војни стручњаци које је консултовао указали су да је Ка-52 извиђачко-ударни хеликоптер нове генерације велике бешумности са компактном техником.

AN-64E «Apache»

       И додатно навели: «Ка-52 могу носити и крстареће ракете Х-31, а такође ракете «Атака» и «Вихр» које пробијају оклоп дебљине до 950 мм, односно - 1000 мм.      

       Military Watch подвлачи да је Русија једина земља која производи више од једног типа тешких ударних хеликоптера високе класе.

       За Ми-28Н «Ноћни ловац» пише да је у стању да носи до 16 противтенковских ракета или 80-мм недиригованих ракета.

Z-10M

       Амерички експерти признају да Ми-28 знатно надмашује хеликоптере Apache по летачким могућностима (може и да лети уназад), ватреној моћи и једноставности одржавања.

Ка-52

       Military Watch преноси и експертско мишљење:

       «Модернизовани Ми-24П-1М има радар AESA, аутопилот, побољшани блок за напајање и станицу за навигацију и навођење ОПС-24Н-1Л».

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари