Украјински расколници једу своје очеве – прете «истеривањем из цркве» свом патријарху Филарету

ЊЕГА ЈЕ 1997. НАКОН ШТО ЈЕ ФОРМИРАО СВОЈУ «КИЈЕВСКУ ПАТРИЈАРШИЈУ» - ИЗОПШТИЛА РПЦ

* Он објавио да ће 20. јула окупити свој «помесни православни сабор», на којем ће реанимирати своју «Кијевску патријаршију»

_______________________________________________________________________

         НЕ ГОВОРИ се без разлога да револуције једу своју децу. А украјински расколници су ту судбину наменили свом `оцу`.

         Донедавном лажном украјинском патријарху - вођи расколничке «Украјинске православне цркве» Филарету (Михаилу Денисенку –његови су запретили новом екскомуникацијом. Због његове објављене намере да 20. јула окупи свој «помесни православни сабор», на којем би реанимирао своју «Кијевску патријаршију».

         Истеривање «из цркве» му спремају дојучерашњи његови следбеници који су се нашли `под кровом` од расколника новоформиране «Православне цркве Украјине» којој је цариградски патријарх Вартоломеј дао аутокефалност коју нико не признаје.

         Врх «ПЦУ»  му је поручио: «Филарет нема право да сам сазива никакве саборе. Ни по статуту бившее Украјинске православне цркбвре ни по статуту ПЦУ».

         Филарет и «епископи» и «свештеници» који се око њега окупљају упозорени су  да ће их «ПЦУ» екскомуницирати «са свим канонским и правним последицама».

         Филарета је 1997-ме екскомуницирала Руска православна црква. Након што је створио и регистровао «Кијевску патријаршију».

          Ни ту његову «патријаршију» никада није признала ни једна православна црква.

         У Кијеву је 3. фебруара устоличен поглавар украјинских расклоника које притзнаје само Цариградска патријаршија – «митрополит»  Епифан (Сергеј Думенко).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари