Живот по хришћанским нормама и даље је пливање против струје

Из Васкршње посланице руског патријарха Кирила

* Од тога какви ће бити наши животни смерови зависиће и развојни пут свих држава историјске Руси и наше Цркве, а у одређеном смислу – и целе творевине Божје коју нам је Створитељ поверио

         НЕКА наше држање супротстављено лукавом духу овога века постане видљива потврда Вечне Правде. Јер, мада данас имамо и друштвену и религиозну слободу – тежња да се живи у складу са хришћанским моралним нормама и даље значи пливање против струје.

         Та тежња разоткрива неслагање са стереотипима и позицијом оправдавања греха коју савремена средства утицања на свест тако упорно и систематично убацују у наше животе.

         Само обраћањем Богу можемо се ишчупати из духовне пустоши и егоизма који царују у свету, угледати светлост Васкрсења и примити га као оријентир на свом путу ка Граду Небеском.

         Морално и духовно мењање самог себе главни је залог и темељ преображавања живота целог друштва, народа и земље. Јер, не може се набоље изменити целина без усавршавања њених делова.

         Од тога какви ће бити наши животни смерови зависиће и развојни пут свих држава историјске Руси и наше Цркве, а у одређеном смислу – и целе творевине Божје коју нам је Створитељ поверио...

         Молитвено вам свима желим, драги моји, да се непрекидно радујете са Васкрслим Победниоцем ада и да имате изобилну помоћ одозго у свим вашим свакодневним напорима

 

ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС!

 

Патријарх честитао Медведеву и Путину

          РУСКИ патријарх Кирил – који је ускршњу литургију служио у велелепном московском Храму Христа Спаситеља – честитао је највећи хришћански празник актуелном шефу државе Дмитрију Медведеву и његовој супрузи Светлани, премијеру и новоизабраном председнику РФ  Владимиру Путину и градоначелнику Москве Сергеју Собјањину.

          Свима им је у Храму, који не би могао да прими све вернике ни да је трипут већи, поклонио украшена ускршња јаја.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари