У руским школама се може појавити нови предмет - „Смисао живота“

ИНИЦИЈАТИВА ПРЕДСЕДНИКА КОМИСИЈЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ РПЦ

ЗА ПИТАЊА ПОРОДИЦЕ ПРОТОЈЕРЕЈА ДИМИТРИЈА СМИРНОВА

Димитриј Смирнов

         ЗАМЕНИК председника комисије Патријаршије Руске православне цркве за питања породице - протојереј Димитриј Смирнов - предложио је да се у школски програм уведе нови предмет „Смисао живота“.

         Са оваквом иницијативом иступио је за време предавања на Северном државном медицинском универзитету.

         „Потребне су нам добра алгебра и геометрија, добра географија и биологија, добра руска књижевност - али то не решава главни проблем“ - изјавио је отац Димитриј истичући да сваки Рус треба да процени своју свест.

         „Потребно је разумети смисао живота и његов правац“ - указао је Смирнов.

         Према мишљењу протојереја, управо је трка за лажним циљевима и довела је Русију у стање да су „људи у основи сурови и несрећни“.

         Као основне правце духовног развоја нације отац Димитриј је навео разумевање одговорности пред Богом и људима, као и извршавање Божје воље.

         Смирнов је члан Патријаршијске комисије за питања породице и заштите материнства постао марта 2013. До тада је био шеф синодалног одељења за сарадњу са оружаним снагама и правосудним органима.

         Он је предложио да се у Русији врати порез на нематеринство који је некада постојао у СССР.

         Од 1. септембра 2012. године у већини руских школа уведен је курс Основе религиозне културе и световне етике са садржајима посвећеним основним религијама које се исповедају у земљи.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари